Искате добър маркетинг? Прочетете тези книги

Искате добър маркетинг? Прочетете тези книги

Искате добър маркетинг? Прочетете тези книги

Темата за маркетинга е една от най-благодатните в онлайн пространството - за нея може да се открие голямо количество информация в специализирани издания. Предлагат се и курсове в интернет, е-книги, YouTube обучителни семинари. 

Въпреки това, мнозина забравят, че има някои принципи на маркетинга, които почти със сигурност биха променили работата им, живота им или бизнеса и те са в книгите.

Знаем, че полезните книги за хората, които работят в областта на маркетинга, може да не са посветени на самия маркетинг. Те може да бъдат за психология, устройство на човешкия ум, неврология, технологии. 

Тук следват четири "златни" четива, които са вечно актуални и ще ви бъдат полезни, ако работите в областта на маркетинга или имате бизнес. Те са изброени и препоръчани от Дакота Шейн в сайта на сп. Inc. 

"Неизменните 22 закона на маркетинга: Нарушавайте ги на своя отговорност" на Ал Рийс и Джак Траут. (The 22 Immutable Laws of Marketing by Al Ries and Jack Trout). Това е една книга, издадена през 1993 г., изпълнена с протички и все пак брилянтни съвети, които не са за пренебрегване и през 2018 г. 

"Jab, Jab, Jab, Right Hook" от Гари Вайнерчук. През 2013 г. Вайнерчук публикува тази своя книга, показвайки маркетингови стратегии за социалните медии и тактики за бизнеса, които трябва да се избягват или прилагат. Книгата дебютира на първо място в класацията на "Уолстрийт" за бизнес книги. Смята се, че трябва да бъде задължително професионално четиво за маркетинговите специалисти. Основната причина е, че много хора се държат в онлайн връзки и комуникация и лице в лице по коренно различен начин. В същото време те са третирани по абсолютно същия начин при маркетинг.

"Hooked" от Нир Еял. Това е книга, пълна с ценна информация за потребителската психология. Еял приема подход, фокусиран върху модерните компании като Twitter и Instagram. Книгата ще ви бъде интересна, ако за Вас е атрактивна темата как технологичните гиганти задържат потребителителите си, използвайки психология. Бестселърът на Еял посочва примери за продукти, не говори за маркетингови материали. 

"Влияние" от Робърт Чалдини. (Influence). Тази книга остава фаворит сред предприемачите, търговците и маркетолозите откакто е публикувана още през 1984 г. След прочита на няколко страници веднага ще разберете защо. Трайните във времето принципи на Чалдини са всъщност аспекти от човешката психика, които са вградени във всички ни и така ще бъде завинаги. 

След като прочетете книгата, може би ще установите, че търговският ви подход е грешен. Опаковката не е толкова важна, колкото продуктът. Маркетингът и продажбите са "брат и сестра", а не далечни братовчеди. Същите тактики, които се използват в копирайтинга, може да бъдат приложени към продажбите очи в очи, публичното говорене и др. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ