Маркетинг успех по пощата

Маркетинг успех по пощата

Маркетинг успех по пощата

Добрата стара пощенска кутия може да бъде чудесен маркетинг инструмент.

Това разказа в книга, издадена в САЩ под заглавието The Direct Mail Solution, предприемачът Крейг Симпсън. Той предлага лесни за следване препоръки по директен маркетинг. Сред тях посочва шест най-работещи инструмента.

Ето кои са те. 

Плик с писмо, в което има лично съобщение до клиента, картичка или брошура. Някои компании предпочитат в плика да слагат малка бележка. Това изглежда още по-лично, а колкото по-лично е писмото по пощата, толкова повече ще работи, посочва авторът. Затова е актив в повече бележката да е адресирана с ръчно написано послание. Някои компании опитват да правят нестандартни пощенските пликове, като отпечатват на тях съобщения от рода на „Въздушна поща“, „Проверено“, „Спешно“, „С висок приоритет“. Това са част от начините да накарат получателя винаги да отвори твърговското им съобщение.

Картонена брошура или малка книжка, подобна на списание. В САЩ се разпространяват много видове такива, с различен дизайн и размер, от 6 на 10 инча до 61/8 на 111/2 инча. Обикновено тези маркетинг материали са изпълнени с цвят и се използват като допълнение в маркетинг кампании, свързани със здравословното хранене. Атрактивни са на вид и изглеждат интересни за четене.

Пощенски картички. Това е най-евтиният способ за директен маркетинг по пощата. Попадат в категорията на картонените брошури, но са изработени с по-малко материали. Върху тях има много по-малко търговски текст. С тях рекламодателят е изправен пред перспективата получателят да види съобщението му веднага пред пощенската кутия и да го забрави, изхвърляйки картичката.

Продължава на страница 2.

Плик със CD. Този формат е атрактивен и винаги се отваря – човек получава плик с твърд обект вътре. В плика трябва да има и кратко писмо, бележка или друг вид лично съобщение.

Ако решите да го използвате, не предлагайте офертата другаде, освен в диска, за да има причина той да бъде отворен. Той всъщност трябва да бъде най-силният инструмент в пакета. CD-то може да бъде много влиятелен начин за въздействие, ако съдържа запис на човешки глас. Важно е също получателят да намира лесно телефонен номер или уеб адрес в диска, на който да може да отговори.

Пощенски пакет. Ако искате да изпратите по пощата нещо, което наистина ще се отличи, той е най-добрата опция. С него може да се спечели вниманието на потенциални клиенти в тясно профилирани ниши, като мениджъри на високи постове или професионалисти в медицинската индустрия. Пакетите имат много по-голяма отваряемост в сравнение с другата поща. Те могат да се използват много успешно от малки фирми, които са се насочили към тясна потребителска база. Ако търсите висока степен на отговор и можете да си ги позволите, обемните рекламни пощенски пакети (dimensional mail) са начина.

Shock-and-awe пакет. В рамките на този маректинг метод се изпращат пакети на хора, които са посикали информация за продукти и услуги на фирма или вече са правили поръчка от нея. Идеята е да бъдат надхвърлени очакванията им. Да бъдат заинтригувани и да станат лоялни клиенти. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ