Неочаквани места за онлайн реклама

Неочаквани места за онлайн реклама

Неочаквани места за онлайн реклама

Фокусирани върху маркетинг инструментите, сайтовете, платформите и приложенията за смартфони, губим от поглед някои различни и ефектни подходи и средства да печелим още клиенти. Авторите в сп. Entrepreneur изброяват няколко от тях:

• Сайтът SlideShare.net. Той предлага възможност да се качват и споделят презентации, електронни книги, PDF документи и данни за семинари онлайн. Смята се за място, което е подценено, а има милиони месечни посещения, както и стотици прегледи на страниците всеки месец. Това е една от най-големите онлайн общности за споделяне на професионално съдържание. В топ 200 е на най-големите сайтове в мрежата. Трафикът в тази платформа е много интензивен. В него се създава и може да бъде открита голяма онлайн група lead generation – хора, които биха били заинтересовани от бизнеса. Услугата LeadShare на мрежата изисква потребителите да попълват интернет договор в замяна на това да имат възможност да публикуват презентациите си или PDF файловете. Тя окуражава хората, които правят прегледи, да се свързват с бизнеса за допълнителна информация в рамките на различните пунктове на презентацията. Участието се заплаща: членството на месец струва между 19 и 249 долара.

• Продуктови видео клипове. Добре направените продуктови видеа успяват да увеличат продажбите. В създаването им се препоръчва: правете ги не по-дълги от 30 секунди и включете в тях призиви за действие.

Тенденции в социалните мрежи, които ще имат влияние през 2018 г.

• Уникални знаци и подписи с имейлите. Писането на кратък текст към имейла до клиентите, в който призовавате към действие, може да бъде привличаща идея. Друг вариант е да се прилага към всяко електронно писмо линк към блога ви, нова електронна книга или някакъв друг знак, който ще се превърне в специален подпис на имейла ви. Това ще го направи по-запомнящ се. Технологията WiseStamp позволява да добавите някакво динамично съдържание като последната публикация в блога ви или друг вид съобщение.

• LinkedIn Answers. Обърнете внимание на въпросите, задавани в LinkedIn и използвайте експертното си мнение, за да помагате и да разрешавате проблеми. Както в повечето неща в живота – умереността е ключът. Не предлагайте собственото си мнение, освен ако наистина нямате идея, която ще предложи разрешение по конкретния проблем.

• Error pages. Можете да превърнете най-скучните и предизвикващи разочарование страници в сайта ви – тази с грешките (error pages и дори error 404) в забавни надписи. Някои от сайтовете на информационни медии го правят. При грешка пред читателите излиза: „Какъв срам! Ние, които информираме, явно имаме грешка, щом виждате това…”. Друг вариант е: „Този сайт не работи в момента, но другият на фирмата (…) е в наличност” и да сложите линк.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ