От интернет печелят само най-предвидливите

От интернет печелят само най-предвидливите

От интернет печелят само най-предвидливите

Търговията в интернет е в продължителен възход и много малки фирми използват нарастващото желание на потребителите да купуват през екрана на лаптопа или смартфона, вместо да посещават молове, магазини и публични пространства. 

Какви са областите, в които онлайн търговията има най-голям възход и потенциал? Авторката на Entrepreneur.com Катрин Клифърт ги изброява. Имаше моменти, в които дори да се наблюдаваше икономическа несигурност на пазарите, това не означаваше, че времето е неподходящо за стартиране на бизнес. Мнозина спечелиха като рискуваха тогава, имайки предвид нарастващите аудитория и търговски потенциал на мрежата, коментира тя.

Ето какви са полетата в интернет, към които според нея бе ориентиран активен и траен потребителски интерес.

Разработване на игри за мобилни телефони и социалните мрежи. Хората прекарват огромна част от времето си в тях. Нарастваше продължителността на присъствието онлайн на ежедневна база. 

Онлайн продажби на обувки. Рядко може да се намери жена, която да не измисли оправдание защо се нуждае от още един чифт обувки. Този вид бизнес в развитите икономики бе доминиран от големи играчи, каквито са Zappos и Amazon в Щатите например. В него обаче се открояват и печелят и малки търговци онлайн. Особено когато предлагат по-различна стока.

Интернет услуга за инсталация на "умна" телевизия вкъщи или система за домашно кино. Все повече представители на средната класа в различните държави избраха да купуват технологии за създаването на същински кинотеатър у дома. 

Виртуални пространства за съхранение на данни. Едно от предимствата на създаването и управлението на такава технологична компания е, че всъщност нямаш нужда от задължителен офис адрес и физическо местонахождение. Презентациите пред инвеститорите са правени онлайн и във виртуални конферентни разговори. Цената на навлизане на пазара е сравнително ниска.  

Туристически агенции в интернет. Туристическият бизнес се разви през последните години, а епохата на големите зали на агенциите отмина. Услугата с осигуряване на пътуване все повече се прехвърли онлайн.

Преводачески услуги. Голям брой фирми за онлайн услуги опитаха да се възползват от нарастващата глобализация на бизнес средата и да навлязат на пазари в чужбина. За да го сторят, обаче, са им нужни местни преводачи, които да им помагат да изработват маркетинг материалите си и уебсайтовете си разбираемо на чуждия език. Автоматичният превод е някакъв вид конкуренция, но една компютърна програма, разбира се, никога не би могла да посочи културните несъответствия и значения в превода на фразите.

Консултанти Информационна сигурност. Заедно с нарастващата популярност на онлайн търговията, в която трябва да се защитават интернет купувачите, ИТ сигурността е област с голямо търсене на специалисти.

Дигитални адвокатски услуги и консултации. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ