Няколко прогнози за медиите и търговията през 2018 г.

Няколко прогнози за медиите и търговията през 2018 г.

Медийният пейзаж се променя дори по-бързо, отколкото потребителите и аудиторията могат да следят и да влязат в крачка.

Това е един от изводите на проучване за бъдещето на медиите, отразено на конференцията IGNITION на американския сайт Business Insider. Онлайн изданието представя някои от интересните акценти от изследването. Според тях са се появили нови тенденции, които ще променят медийната индустрия в бъдеще.

Медиите остават един от най-променяните от технологиите бизнес сектори след като четенето на новини и достъпът до информация все повече се дигитаризират. В същото време традиционните медии остават доверени източници и големи общности продължават да очакват да се информират от телевизията, радиото, печата, въпреки че вече са научили новината онлайн. 

Хенри Блоджит беше водеща фигура в конференцията на Business Insider и тази година. Събитието се организира за осми пореден път. Блоджит е главният реактор на Business Insider, а сайтът му има над 80 млн. посещения мечено по света. В САЩ през 2018 г. се очаква да бъде отбелязан "пик" на медийните източници, с множество канали, откъдето хората да се информират и с невиждано количество информация, очерта той една от водещите тенденции пред аудиторията на форума. Феноменът ще се разпространи и в останалата част от света, докато повече и повече хора навлизат онлайн. 4 млрд. души от населението на планетата вероятно ще бъде в интернет през 2018 г. 

Средствата, отделяни за дигитална реклама, ще продължат да нарастват. Видеото няма да бъде "всичко на медиите" и няма да сложи край на всички видове медии. 

По отношение на потребителите, търговията на дребно се очаква да бъде в разцвета си, сочи още доклад на подразделението на Business Insider за изследвания BI Inteligence. Очаква се индустрията да надмине 5,5 млрд. долара през 2020 г. И въпреки че активностите вътре в магазините и на десктоп компютрите ще помогнат на този невероятен растеж, най-голямата задвижваща сила остава в джобовете и чантите на хората - телефоните им. 

За американския ритейл сектор се очаква да нарасне 200 млрд. долара на годишна база. Електронната търговия ще се разраства почти четири пъти по-бързо от реалната.  

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ