АББ България с нов изпълнителен директор

АББ България с нов изпълнителен директор

АББ България с нов изпълнителен директор

Марсел ван дер Хук поема ролята на изпълнителен директор за България на АББ като наследява Екехард Нойрайтер, който ръководеше успешно компанията в продължение на пет години и поема нови отговорности в АББ Груп. Новото назначение е в сила от 1 януари тази година, съобщават от компанията.

Марсел ван дер Хук притежава бакалавърска научна степен по електроинженерство от Ротердамския университет в Холандия. Женен е и има две деца. От 1994 до 2005 година той работи на различни позиции в АББ в различни държави в областта на общото управление, продажби и бизнес развитие. През 2005 година се присъединява към АББ България, отговаряйки за направление Продукти ниско напрежение, в това число завода в гр. Петрич и организацията по продажбите. През 2007 г. е назначен за регионален мениджър на две дивизии от клъстера България, Румъния, Молдова – дивизиите за продукти ниско напрежение и автоматизация и дискретни процеси. 

През 2011 година Ван дер Хук става изпълнителен директор на АББ Словакия като изпълнителен директор и успешно ръководи компанията в страната в продължение на над шест години.

АББ разполага с над 2 500 служители в България и развива дейност с централен офис в София и четири клона в страната. Две от производствените бази на АББ се намират в гр. Раковски и произвеждат електрически компоненти ниско и средно напрежение. Другите две производствени бази се намират в гр. Петрич – за продукти ниско напрежение, и в гр. Севлиево – за продукти високо напрежение. Компанията разполага и със сервизен център за турбокомпресори в гр. Варна.​
 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ