14 храни, които не трябва да се държат в хладилника

14 храни, които не трябва да се държат в хладилника

Има храни, за които ниските температури са крайно неподходящи. В хладилника те променят вкуса и хранителните си качества. Вижте кои са те:

Авокадо
Ако съхранявате авокадо в хладилника, то бързо започва да абсорбира влагата и кората му омеква.

Картофи
Картофите трябва да се съхраняват на хладно, но не и студено място. В хладилника те ще станат неприятно сладки на вкус.

Зелен фасул
Ако сложите зеления фасул в хладилника, той ще загуби полезните си свойства.

Шоколад
При ниски температури кристалите на захарозата в шоколада излизат на повърхността и образуват неприятен бял цвят. В резултат на това шоколадът губи своя естествен вкус.

Домати
Ниските температури се отразяват и на вкуса, и на текстурата на доматите.

Хляб
Нищо не изсушава хляба повече от хладилника. Ако имате по-голямо количество хляб, отколкото ви е необходимо, може да си направите сухари.

Банани
Бананите ще потъмнеят. Ако бананите в магазина са с тъмни петна, това не означава, че са узрели, а че са били неправилно съхранявани по време на транспортирането им.

Тропически плодове
Тропическите плодове бързо изгниват и стават вредни, когато се държат в хладилник.

Босилек
Босилекът повяхва и абсорбира останалите миризми в хладилника. Най-добре го поставете във вода.

Кафе
В никакъв случай не слагайте кафето в хладилника. То може да абсорбира миризмите и да изгуби уникалния си вкус.

Лук
В хладилника лукът омеква и става негоден за консумация. Освен това прекомерната влага стимулира растежа на вредни бактерии и плесени.

Зехтин
Ако сложите зехтин в хладилника, той ще се сгъсти.

Патладжани
Патладжаните омекват, а повърхността им се набръчква при ниски температури.

Мед
Студът и влагата ускоряват кристализацията на меда. В резултат на това той бързо ще изгуби своя вкус и полезни вещества.

Източник: Дарик

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ