Наука и Здраве

Илон Мъск оцени Twitter на едва 20 милиарда долара

Илон Мъск оцени Twitter на едва 20 милиарда долара

Илон Мъск оцени Twitter на едва 20 милиарда долара

Според вътрешен имейл, видян от американски медии Илон Мъск е определил настоящата стойност на Twitter на 20 милиарда долара, което е по-малко от половината от 44-те милиарда долара, които той плати за платформата за социални медии само преди пет месеца.

Електронното писмо до служителите се отнася до нова програма за компенсиране на акциите в базираната в Сан Франциско компания и до разпределянето на служителите на акции в X Holdings - компанията, която е чадър на Twitter, откакто Мъск я закупи в края на октомври.

Планът за компенсация оценява платформата на 20 млрд. долара, което е малко повече от стойността на Snap (18,2 млрд. долара), компанията майка на Snapchat, или на социалната мрежа и уебсайта за творчество Pinterest (18,7 млрд. долара), които за разлика от Twitter се търгуват публично.

Запитване, изпратено по електронната поща от AFP до отдела за комуникации на Twitter, генерира автоматичен отговор под формата на емотикон.

Във вътрешния имейл Мъск описва бруталното свиване на стойността на Twitter. Той казва, че платформата е била изправена пред толкова сериозни финансови затруднения, че в един момент е била на ръба на фалита.

"Тенденцията беше Twitter да губи ~3 млрд. долара годишно", казва Мъск в съобщение, публикувано на платформата.

Той цитира спад на приходите от 1,5 млрд. долара годишно и тежест по обслужването на дълга в размер на същата сума - което я оставя с "пари само за 4 месеца".

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ