Колко струва раждането по света

Колко струва раждането по света

Колко струва раждането по света

Удоволствието да родиш детето си в САЩ излиза най-скъпо, установи анализ на на стойността на този вид медицинска услуга в 14 страни по света.

За да се появи детето на бял свят по естествен път, родителите в САЩ се налага да платят повече от 10 000 долара. Ако на бъдещата майка ѝ е необходимо цезарово сечение, сумата нараства на около 15 500 долара.

За сравнение, в Австралия естественото раждане струва 6800 долара, а за секцио – към 10 500 долара, пише letidor.ru.

Впрочем, представители на медицински учреждения уверяват, че високата цена на услугата се компенсира с внимателното отношение към майката и новороденото, благодарение на което намаляват рисковете от усложнения. Това се потвърждава косвено и от световната статистика: смъртта на новородени спада неотклонно от година на година.

Освен това, за последните 25 години в развитите страни е намаляла и смъртността сред бременните и родилките – с 44 процента, което към днешна дата е 1 на 4900.

В някои европейски страни, например в Германия и Великобритания, раждането се покрива от здравната осигуровка на родителите.

Най-евтино излиза раждането на индийците, които заплащат по 300 и 400 долара съответно за естествено раждане и секцио, и то, ако не са здравно осигурени.

Какви са цените у нас? Прочетете на сайта на Новите родители.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ