Наука и Здраве

Най-важното, което трябва да знаем за детския сън (подкастът на "Новите родители)

Най-важното, което трябва да знаем за детския сън (подкастът на "Новите родители)

Колко часа трябва да спят децата в зависимост от възрастта им, как да успокоим малкото дете от нощните страхове и има ли идеален ритуал преди лягане? Психологът Магдалена Дойчинова отговаря на тези въпроси и дава ценни съвети в новия епизод на подкаста на "Новите родители"

Като родители се стремим да осигурим най-доброто за детето си и да бъдем максимално прецизни по отношение на нещата, които са важни за неговия растеж. Едно от тези неща е сънят на детето. Но той може да се окаже нещо много, много сложно.

Как родителите да осигурят на децата хубав и качествен сън, така че те на другия ден да се събудят отпочинали, усмихнати и пълни с енергия? И кои са сигналите, които трябва да алармират, че има някакъв проблем? А може би се чудите как да изгоните чудовището под леглото, което всяка вечер плаши и пречи на детето ви да заспи?

Това са само част от въпросите, които вълнуват родителите. Разбира се, важен е и ритуалът преди заспиване. А знаете ли кои са най-честите грешки на мама и татко, когато слагат детето да спи? И полезен ли е следобедният сън?

На всички тези въпроси отговаря Магдалена Дойчинова, детски психолог с над 10-годишна практика и сертифициран консултант по детски сън. Тя е завършила бакалавърска степен по психология в Абърдийн, Шотландия. Включва се и в доброволчески дейности в център за деца с проблеми в развитието и в център за жени и деца, пострадали от насилие.

Приятно слушане!

 

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ