Полезните свойства на макадамията

Полезните свойства на макадамията

Замисляли ли сте се да включите макадамия в здравословна си диета?

Подобно на яйцата, ядките имат и лоша репутация заради високото си съдържание на мазнини. Но, както се оказва, някои ядки (като макадамията) може да са много полезни. Foodpanda, подбра любопитни факти за вкусната ядка.  

  • Обикновено макадамията расте в тропически климат с вулканична почва като Австралия, Бразилия, Индонезия, Кения, Нова Зеландия и Южна Африка.
  • От 1990 г. хавайската макадамия се превърна в международен деликатес.
  • Между 78 до 86% от мазнините на макадамията са мононенаситени (сърдечно-здравословен вид мазнини). Мононенаситените мазнини спомагат за понижаване на холестерола и намаляват риска от сърдечни заболявания и инсулт.
  • Поради високото съдържание на мононенаситени мазнини маслото от макадамия бързо се превръща във фаворит сред топ готвачите по света. Освен това маслото от макадамия има по-висока точка на загряване от зехтина, което означава, че може да се готви при по-високи температури, без да се разгражда и да губи вкуса си.
  • Може би най-добрата причина да ядете макадамия е, че помага на тялото ви да намали холестерола. Самите те са 100% без холестерол.
  • Всъщност тези вкусни ядки имат един от най-високите проценти калории от всички ядки.
Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ