Наука и Здраве

Тяло като по конец

Тяло като по конец

Мезоконците са като шевовете на качествените дрехи – поддържат линията и силуета в перфектна форма. Остават незабелязани, но забележително подобряват външния вид. За нашумелия през последните години неоперативен тредлифтинг* на тяло разговаряме с д-р Лидия Ванеска, естетичен дерматолог в „Хил Клиник“ и международен тренер на конците Aptos

- Д-р Ванеска, има ли стартова възраст лифтингът на седалище, корем, ръце или шия с конци?

- Няма определена възраст, която да е показана за тредлифтинг, по-скоро наблюдавам как изглеждат кожата и подкожните мазнини. Когато имаме отпуснатост, липса на тонус, излишна кожа в зоната, а пациентът не желае да се подложи на хирургична намеса, то конците са много подходяща алтернатива. Лифтингът се вижда веднага, а до няколко месеца след въвеждането нишката се резорбира напълно, като биоревитализиращият ефект продължава до две години. Съставът на мезоконците осигурява моментален стягащ резултат, а с течение на времето се наблюдава и активиране на естествения процес на подновяване на кожата.

- Къде най-често поставяте конци?

- На първо място в списъка с проблемните места е коремът, където кожата най-често губи еластичността си след бременност или рязко отслабване. След процедура с Aptos конци в тази зона се наблюдават уплътняване и лифтинг. Мезоконците могат да се ползват за леко повдигане на седалището (за ефекта „бразилско дупе“), както и за прибиране на отпуснати участъци в горната част на ръката. Действат безотказно за корекция на двойна брадичка, както и деликатно повдигане на вътрешната част на бедрата и изпъване на коленете. Освен че допринасят за по-добрата форма на тялото, мезоконците подобряват микроциркулацията на кръвта и влияят върху общото освежаване на кожата в зоната, където се работи.

- Остават ли следи от тази процедура?

- Чарът на тредлифтинга е неговата минимална инвазивност. Няма разрези, няма шевове, само 2–4 или 6 убождания с игла. Мезоконците са система от фина куха игла с поставена в нея монофиламентна нишка, която плавно се въвежда в кожата. При изваждане на иглата конецът, който е тънък като косъм, се отделя и остава имплантиран. На мястото на убождането поставяме лепенка за 24 часа и това е всичко, което може да очаква пациентът като външна следа. Именно поради тази си специфика конците са абсолютен фаворит на моите пациентки. 

*За безплатна първична консултация преди тредлифтинг на тяло запазете час в „Хил Клиник“ на тел. 02 439 3131.

Автор: Гергана Николаева. Текстът е публикуван в бр. 2/2022 на сп. "Мениджър"

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ