Наука и Здраве

В „Хил Клиник“ лекуват увеличената простата с най-модерните лазери

В „Хил Клиник“ лекуват увеличената простата с най-модерните лазери

Последно поколение лазери за урологично лечение при камъни или доброкачествено увеличена простата ползват лекарите в „Хил Клиник“. Това е единственото място в страната, където работят Зелен лазер, Тулиум лазер и Холмиум лазер. При основаването си преди повече от 12 години клиниката въвежда широкото използване на лазерите в страната и днес може да се похвали с огромен опит и безпрецедентен брой извършени безкръвни манипулации.

Ръководител на операционния екип е д-р Фернандо Санча – световноизвестен уролог, специалист в лазерно отстраняване на увеличена простата и създател на специален метод за лечение на особено големи жлези (енуклеация). Показателен е фактът, че ако лекар трябва да си оперира простатата, той се обръща към д-р Санча. „Оперирал съм десетки колеги, щастлив съм, че гилдията ме признава и ми се доверява за лазерно лечение на ДПХ“, споделя испанският специалист.

„Хил Клиник“ е известна с безупречната си репутация като място, където иновативни технологии работят в полза на пациентите. В болницата функционира и обучителен център, който се посещава от лекари от цял свят, които надграждат квалификацията си в лазерната урология. Специалистите от „Хил Клиник“ с радост споделят своя опит с колегите си, защото вярват в безкръвната хирургия и се надяват тя да стане стандарт и в други болници.

Защо лазерът е новият „златен стандарт“ за отстраняване на увеличена простата?

Лазерът е уникална технология, чрез която практически без никакъв разрез се достига до простатата, тя се отделя, раздробява се на много малки парченца и се извежда извън тялото. Пациентът е в съзнание през цялото време, самата манипулация е кратка и след нея няма дълъг възстановителен период. По този щадящ за болния начин могат да се премахнат дори огромни простати, над 100-грамови. Ползват се най-тънките и най-гъвкавите лазерни влакна. След операцията, тъй като няма шевове и зарастване, мъжът веднага се раздвижва и още на следващия ден е изписан и се прибира у дома. Интервенцията не изисква пълна упойка и така се избягват рисковете за живота, свързани с нея.

Методът е единствена алтернатива за мъже с диабет или сърдечносъдови заболявания. Запазва се сексуалната активност на пациента и след операцията повечето пациенти дори съобщават за по-задоволителен и интензивен интимен живот. Не на последно място няма риск от инконтиненция (неволно изпускане на урина), което е сред ключовите мотиви мъжете все повече да предпочитат лазерната пред традиционната урология. Симптомите, съсипвали живота на болния преди лазерната операция, остават само лош спомен, ако е имало постоянен катетър – нуждата от него отпада. Неоспоримо преимущество на лазера е, че с него се постига максимална радикалност и проблемите отпадат завинаги, докато при други методи се налага реоперация след няколко години.

„Хил Клиник“ е предпочитано място за лечение на българските мъже, но и много болни от съседни държави пътуват специално до София за безкръвна операция на простатата.

За повече информация вижте тук

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ