Нещата, които бихте искали да знаете като тинейджър

Нещата, които бихте искали да знаете като тинейджър

Нещата, които бихте искали да знаете като тинейджър

Всички сме били тинейджъри и всички сме имали едни и същи проблеми, пишат редакторите на AdMe.ru. Но и както всички тинейджъриq сме били убедени, че проблемите ни са уникални и че никой не ни разбира.

Ако имахме възможност да напишем писмо към себе си в онези години, какво бихме могли да си кажем, да се предупредим? Ето няколко неща, които вероятно би ни се искало да можехме да знаем като тинейджъри. Но пък никой не се е родил научен.

1. Неуспехът може да бъде най-доброто нещо, което да ни се случи.

Провалите са винаги неудобни. Но хубавото е, че можем да научим много от грешките си. По-добре е да си тийнейджър, който греши, но опитва, отколкото възрастен, който не умее да се справя. Възрастните също се провалят. Много. И най-важното е да се поучим колкото можем повече от нашите неуспехи като млади и да научим, как да ги превърнем в свои силни страни.

2. Да се научим да се грижим първо за себе си.

Не, не става дума за егоизъм. Става въпрос за помагане. Не можем да помогнем и да се грижим за други хора, ако не знаем как да се грижим за себе си. Трябва да се научим да си задаваме лимити, да премахнем отрицателните нагласи, да медитираме, да зареждаме енергийните си нива, да филтрираме токсичните хора около себе си, да използваме слънцезащитни продукти и да пием достатъчно вода. Поддържането на здравето, щастието и привлекателността помага за изграждането на доверие и привличането на хора.

3. Готините децата не са толкова готини.

Повечето от популярните момчета и момичета в гимназията не са толкова готини. Поведението им е по-скоро защитен механизъм и всъщност те са толкова разочаровани от това, че са тийнейджъри, колкото всички останали. Просто никога няма да го признаят.

4. Висшето училище и колежа са надценени.

Да - образованието е важно. Но наблягането на оценките в колежа може и да не е. Освен ако не искате да бъдете учен или лекар, всъщност нямате нужда от докторска степен. Опитайте се да отделите време и пари за нещо, което ви харесва и нещо, в което сте добри. Дори и ако не успеете в него, има шанс да знаете, какво да направите с живота си и да продължите да изучавате нещо, от което наистина се нуждаете.

5. Ще има и други хора.

Ще го преодолеете. Независимо дали е любовна раздяла или приятелство, което е приключило, животът продължава и ще го преодолеете. Дори и да не свърши добре, просто благодарете на този човек, че е бил част от живота ви, а след това го пуснете. Един ден ще разберете, че хората идват и си отиват и няма нищо общо с това, дали вие сте добър или лош човек. Това е просто живот, той се променя и хората се променят. Всеки човек, с когото се срещате, ще ви научи на някакъв урок. Ако напускат, това означава, че сме научили урока и ще има някой друг, когато сме готови.

6. Израстването няма да даде всички отговори.

Всички сме толкова невинни на 25 и 30 години, колкото и на 16 години. Ставаме различни, но ще продължаваме да се съмняваме в отношенията си, кариерата си, плановете си за бъдещето и още много други неща. Просто ще се научим да се доверяваме на най-важните решения, променящи живота ни.

7. Отношението ни ще се промени.

Ще променим мнението си десетки пъти. Независимо дали става дума за политика, религия или музика, мислите, които имаме на 16, няма да бъдат тези, които имаме дори и 5 години по-късно. Това не означава, че се отказваме от своите принципи, а само че сме израснали и станали по-гъвкави. Ако усвоим това, ще можем не само да приемаме и толерираме различни гледни точки, но и да имаме свои и да ги изразяваме.

8. Възползвайте се от възможностите.

Като тинейджъри можем да прекарваме цялото си свободно време като играем на игри. Или можем да използваме това време и да грабнем всяка възможност, която ни дава живота. Да ходим на почивка с родителите си? Страхотно! Доброволчество в стопанство в чужбина? Яко! Да се пробваме в бокса вместо в латинските танци? Чудесно! Дори училищното пътуване до съседен град ще разшири хоризонтите ни и ще ни доближи до разбирането, какво искаме да направим по-нататък.

9. Винаги си позволявайте десерт.

Просто приемете факта, че тялото ви никога няма да бъде съвършено, защото няма такова нещо като "перфектно тяло". Но има перфектно отношение и трябва да го развиете. Ако наистина обикнете себе си, ще се храните със здравословна храна, ще пиете достатъчно вода и ще си давате достатъчно сън. Тялото ще ви бъде благодарно за това и ще изглеждате страхотно, дори ако не се вписвате в размер "S". Това е истинското самочувствие. Така че винаги си поръчвайте десерт и не се обвинявайте за него.

10. Пеперудите в стомаха ви НЕ са любов.

Всичкото това изчервяване, глупав кикот и пеперуди в стомаха - не са любов. Това са нашите емоции и хормони - просто химията. Истинската любов е личната способност да вземаме решения и да поемаме отговорност за тях. Има както любов, така и страст и е много важно да можем да различаваме едното от другото.

11. Вашите родители също са преминали през всичко това и може дори да им е било по-трудно.

Ако смятате, че родителите ви са най-лошите ви врагове, не забравяйте, че те самите са били тинейджъри. И ако сега са строги, вероятно това означава, че помнят глупавите неща, които са правили като тинейджъри и се безпокоят, че ще направите същите глупости. Така че вместо да се борите за всеки един проблем, има повече смисъл да говорите и да се опитвате да разберете доводите им.

Един ден всички порастваме. Но колко ли би ни било по-лесно, ако можехме да си дадем съвет за онези сложни години на съзряването.

Какво бихте посъветвали своето 16-годишно "Аз" , ако имахте тази възможност?

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ