„Срамът от тялото“ в новия, четвърти епизод в подкаста на „Новите родители“

 „Срамът от тялото“ в новия, четвърти епизод в подкаста на „Новите родители“

„Срамът от тялото“ в новия, четвърти епизод в подкаста на „Новите родители“

Body-shaming или „Срамът от тялото“ е наистина сериозен проблем, който не бива да подценяваме. Особено, когато засяга собствените ни деца.  В новия, четвърти епизод в подкаста на „Новите родители“ психотерапевта Детелина Стаменова обяснява какво е Body-shaming и защо този проблем засяга не само възрастни, а и деца, особено в тийнейджърска възраст.

Може ли желанието да се харесват или впишат в групата да се превърне в причина за нездравословна промяна на външността, когато детето навлезе в тийнейджърска възраст? Понякога подигравките на съучениците и соченето с пръст на „дефекти“ във външния вид могат да доведат до изолиране и сриване на самочувствието на детето. И това да доведе до по-сериозни проблеми.

По какъв начин едно дете може да се противопостави на подигравките и критиките относно външния вид? И какво бихме могли да направим като родители, за да му помогнем, съобразявайки се с деликатната възраст, в която се намира? Как може да се излезе от този капан, когато то вече е попаднало в него? Кое е най-важното и с кое първо трябва започнем?

На всички тези въпроси отговаря Детелина Стаменова, психотерапевт с голяма индивидуална практика, редактор на няколко книги и дългогодишен главен редактор на сп. Cosmopolitan България.

Приятно слушане!

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ