100 000 автомобила напускат София днес

100 000 автомобила напускат София днес

100 000 автомобила напускат София днес

Между 50 000 и 100 000 автомобила се очаква да напуснат столицата днес, но на 8 май, когато е последният от трите почивни дни, се очаква да са повече. Това каза на брифинг началникът на отдел „Пътна полиция“ към СДВР комисар Тенчо Тенев за мерките по охраната на обществения ред и регулирането на трафика в столицата през почивните дни около 6 май.

„Както всяка година, от СДВР се създава сериозна организация по отношение трафика. По всички 5 направления ще имаме доста солидно полицейско присъствие. За днес имаме създадена организация от 12.00 до 20.00 часа на стария път за Перник ще имаме реверсивно движение“, коментира Тенев, цитиран от „Фокус”.

По думите му най-голямо струпване на автомобили има по булевардите „Цариградско шосе“, „Ботевградско шосе“, изхода за Перник.

„Подсигурили сме допълнителни екипи, които ще подпомагат движението. В последния почивен ден от 10.00 часа до приключване на масовия трафик ще бъдат разположени силите ни. Твърде вероятно е да има засилен трафик на 8 май следобед. Имаме достатъчно екипи, които ще регулират движението на входовете на София“, каза още комисар Тенчо Тенев.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ