Близо 17% от българите нямат тоалетна в дома си

Близо 17% от българите нямат тоалетна в дома си

Близо една трета от домовете в Румъния са с външни тоалетни, което поставя страната на срамното последно място в Европа по отношение на модерните тоалетни. След Румъния се нарежда България, а на трето място - Литва, пише днес в. "Адевърул", цитиран от БТА. В другия край на класацията е Люксембург.

В Европа средното равнище на жители, които нямат тоалетна в дома си, е 2,4 процента, докато в Румъния е 29,7 на сто. След Румъния се нарежда България с 16,7 процента жители, които не разполагат с тоалетни в домовете си, Литва - 12,2 процента, Латвия - 10,9 на сто, Естония - 6,1 процента и Унгария - 3,9 на сто, сочат данни на европейската статистическа служба.

Това означава, че Румъния има два пъти по-голям брой жители, които нямат тоалетни в домовете си, в сравнение с България, посочва "Адевърул". Делът от 29,7 процента обаче представлява спад, тъй като през 2016 г. 32,6 процента от населението на Румъния не е разполагало с тоалетна в дома си.

Страните, които стоят най-добре в това отношение, са Люксембург, Испания и Германия, където процентът жители с външна тоалетна е само 0,1.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ