МЗ: "Ваксиналният пробив" е много рядко изключение

МЗ: Ваксиналният пробив е много рядко изключение

МЗ: "Ваксиналният пробив" е много рядко изключение

В изключително редки случаи може да се стигне до т.нар. "ваксинален пробив" - когато човек, въпреки че има завършен имунизационен цикъл, се заразява с COVID-19, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Предпоставка за това е разпространението на нови, по-агресивни варианти на вируса, какъвто е "Делта" вариантът. Четирите одобрени в ЕС ваксини надеждно предпазват от тежко протичане на коронавирусната инфекция и хоспитализация. 

"Делта" вариантът на коронавируса се разпространява значително по-бързо от всички известни до момента варианти. Това означава, че един заразен човек предава инфекцията на много повече хора. Спазването на противоепидемичните мерки и ваксинацията са единственият начин да се предпазим от COVID-19. 

Здравното министерство обясни какво можете да направите, за да защитите себе си и близките си от COVID-19. Първо, спазвайте противоепидемичните мерки: честа дезинфекция, спазване на физическа дистанция и носене на предпазна маска.  От МЗ призоваха хората да се ваксинират, тъй като единствено ваксинацията предпазва от тежко протичане на заболяването. От ведомството посочват, че всяка поставена ваксина срещу COVID-19 е крачка към преодоляване на пандемията. Колкото повече хора се имунизират срещу коронавирусната инфекция, толкова по-защитени ще бъдем като общество, пишат от МЗ. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новият главен секретар на МВР: Ще предложим праг до 0,5 промила зад волана
McDonald's  вдига таксите за нови франчайз ресторанти в САЩ за първи път от близо 30 г.
bTV със светкавична позиция след номинацията на Хемикян, въвежда още мерки за безпристрастно отразяване на изборите
Ивайло Вълчев e кандидатът за кмет на София от "Има такъв народ"
Почина босът на мафиотския клан Коза Ностра Матео Денаро
Lego се отказва от производството на тухлички от рециклирана пластмаса
Канада се извини, след като в парламента бе почетен ветеран, воювал на страната на нацистите
Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 25 септември до 1 октомври