Професори от Харвард идват в София за програма по лидерство и иновации

Професори от Харвард идват в София за програма по лидерство и иновации

Професори от Харвард идват в София за програма по лидерство и иновации

Професор д-р Джак Спенглър и проф. д-р Уенди Пърсел, водещи учени от Харвардския университет, пристигат в София утре. Те ще участват в разработването на сертификационна програма „Лидерство и иновации за устойчиво развитие“.

Идеята е на инициативата „Кристално чисти“ - обединение на компании, членове на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България.

Програмата се разработва съвместно с преподаватели от Американския университет в България. Тя ще квалифицира представители на компании, развиващи успешна дейност у нас. Образователният модул има за цел да промотира добрите практики в областта на устойчивото развитие и да подпомогне професионалистите, които биха искали да придобият допълнителна квалификация и знания по темата. Той ще бъде разработен така, че да отговори по най-добрия начин на нуждите от кадри за бизнеса, но и да бъде приложим в ежедневната практика и да повиши професионалната подготвеност на специалистите в бранша.

Това е първата по рода си образователна програма в България, която си поставя за цел да представи цялостен и задълбочен поглед към устойчивото развитие като ключов фактор за просперитета и внедряването на иновации в бизнеса и в обществото, отбелязват ръководителите на програмата.

В бъдеще по нея ще се финансира подготовката на студенти и млади таланти, които ще получат достъп до знания на световно ниво и до практиката на водещи професионалисти. Така ще може да се формират кадри за икономиката, които ще са бъдещите лидери на промяната. Образованието им ще се базира на принципите, залегнали в основата на инициативата „Кристално чисти“: ясни правила, чист бизнес, отговорност пред потребителите, държавата и обществото, най-високи стандарти за качество в производството.

Проф. Спенглър и проф. Пърсел ще бъдат лектори на дискусионен форум в „Илиев Център“ с участието на представители на бизнеса и администрацията, по време на който в работен план ще бъдат обсъдени добри практики и модели за устойчиво развитие.

Фокус на форума ще бъдат успешни примери от практиката на компании като Кока-Кола ХБК - България, “Девин” и други основатели на инициативата „Кристално чисти“. Идеята е да бъдат разгледани модели, доказали ефективността си в международната практика и успешни формули за изграждане на устойчив бизнес и проспериращо общество.

Ето и кратко представяне на двамата водещи учени:

Професор д-р Джак Спенглър е Akira Yamaguchi професор по екологично здраве и човешко обитаване в катедра Environmental Health в Харвардския университет и един от директорите на Центъра за здраве и глобална околна среда в Harvard T.H. Chan School of Public Health. Той създава нов модел на сътрудничество между академичните среди, гражданските лидери и бизнеса в полза на по-устойчиво и справедливо общество. Спенглър работи по проекти в САЩ, Канада, Япония, Русия, Китай и Мексико.

Професор д-р Уенди Пърсел е FRSA (Член на Кралското общество на изкуствата) и професор по биомедицина. В периода 2007-2015 г. тя е президент на обществения изследователски университет на Великобритания. Пърсел се присъединява към Центъра за здраве и глобална околна среда в Harvard T.H. Chan School of Public Health през 2016 г. като изследовател в областта на лидерството и управлението на устойчиви трансформации. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Борисов сред среща с Асен Василев: Въглищните централи ще работят до 2038 г.
Германската инфлация падна до нива, виждани за последно преди войната в Украйна
Истанбулската конвенция влиза в сила в ЕС от 1 октомври
Миньори и енергетици блокираха пътища на няколко места в страната 
100 книги, които всеки трябва да прочете в живота си
Китай продава толкова много на Русия, че контейнерите вече се трупат
Денков: Правителството ще приеме плановете за справедлив преход в енергетиката въпреки протестите
Кои са най-търсените IT специалисти у нас през септември
Канада обяви помощ за Украйна за около 480 млн. долара
Бойко Борисов: Шансовете на Антон Хекимян са огромни, може да победи на първи тур
Джейми Даймън: Светът може да не е подготвен за най-лошия сценарий с лихвите на Фед
Денков: Пълното ни интегриране в европейските и евроатлантически структури е основна цел за кабинета
Спад на борсите в Европа на фона на повишената доходност на облигациите*
Финансовото министерство предлага връщане на ДДС от 20% за ресторантьорите
Всеки четвърти българин пропуска годишните профилактични прегледи
Обявен за убит руски адмирал участва в заседание на висши военни
Времето: Есента настъпва, ще бъде слънчево и топло
ЕС отново налага глоба от 400 млн. долара на Intel за злоупотреба с пазарна сила
ЕС ще отпусне 135 милиона долара на Тунис като част от пакта за миграцията
Майкъл Блумбърг очерта план за наследяване на медийната си империя
Дванадесет страни ще имат допълнителни места в следващия Европейски парламент
Цените на зърнените стоки по световните борси се понижават
Доц. Кунчев: За последния месец има 7 пъти нарастване на заболеваемостта от COVID-19
bTV се разделя с Антон Хекимян