Победителите в конкурса "Най-важният урок" на PwC България

Победителите в конкурса Най-важният урок на PwC България

Победителите в конкурса "Най-важният урок" на PwC България

На официална церемония в Гербовата зала на президентството консултантска компания PwC България отличи днес победителите в тазгодишния конкурс за есета от студенти и докторанти в българските висши учебни заведения. Кампанията беше проведена под надслов "Най важният урок. Послание към бъдещите ми ученици" и бе насочена към младите хора, които учат педагодически специалности в България и искат да се развиват в областта на учителската професия. По тази тема писаха есета стотици студенти, които участваха в конкурса.

Президентът Румен Радев награди победителите в конкурентната надпревара. "Вие сте хората, от които зависи бъдещето на България и вашето не е професия, вашето е призвание", каза той по време на официалното връчване на отличията на победителите педагози. "Учител може да стане всеки, но за да бъдеш педагог трябват много качества. Учителят достига до съзнанието на учениците. Но истинският педагог достига до техните сърца. И именно тази комбинация, от добър учител и добър педагог, може да завладее съзнанието, духът и сърцето на обучаваните", продължи президентът.

По думите му това е, от което имаме нужда в страната ни и младите учители са хората, които ще предадат спойващия елемент на нашето общество, нашите ценности, нашата култура и народопсихология, "без което ние бихме живели в един механичен свят". 

Освен отличените студенти, в залата присъстваха и техни родители, учители, както и журито на конкурса, което прочете и оцени повече от 400 есета от студенти над 20 университета у нас. Президентът поздрави организаторите на конкурса, че са успели да увлекат толкова много хора в този процес. 

Наградени бяха 11 млади хора с едногодишни стипендии в размер от 6000 лв. и едномесечен стаж в училище. 

Божидар Нейчев, старши съдружник в PwC България, блгаодари на президента за това, че втора поредна година подкрепя компанията в нейните усилия да каже това, което и той посочи - че образованието не е в класната стая, а е извън нея. Той благодри и на Министерството на образованието, за това, че е оказало съдействие, за да бъде постигнато всичко във връзка с кампанията, на звездните посланици на конкурса и на членовете на журито, които по думите му отделиха време, усилия и най-вече - емоция, за да прегледат всичките близо 400 есета тази година. 

Ето и финалистите в конкурса "Най-важният урок", които бяха отличени в президентството, по азбучен ред:

  • Анелия Фернандес, Софийски университет "Св. Климент Охридски", специалност "Педагогика", от София
  • Борислав Любомиров, Софийски университет "Св. Климент Охридски", специалност "Предучилищна и начална училищна педагодика", от Перник
  • Васил Лозанов, Софийски университет "Св. Климент Охридски", специалност "Фолософия за средните училища", от София
  • Вяра Алексиева, Софийски университет "Св. Климент Охридски", специалност "Предучилищна и начална училищна педагогика", от Бургас
  • Илия Димитров, Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", специалност "Българска филология", от Пловдив
  • Камелия Делионова, Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий", специалност "Теория на възпитанието и дидактика (Предучилищна педагогика)", от Монтана
  • Марина Викторова, Софийски университет "Св. Климент Охридски", специалност "Специална педагогика - Ерготерапия за деца и възрастни с нарушения", от Лом
  • Надежда Иванова, Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", специалност "Българска филология", от Русе
  • Радостина Гавазка, Югозападен университет "Неофит Рилски", специалност "Начална училищна педагогика с чужд език", от Дупница.
  • Сред победителите в конкурса са също Ивайло Тихолов, специалност "История" в СУ "Св. Климент Охридски", от Разград и Елица Гигова, специалност "Методика на обучението по изобразително изкуство" в ПУ "Паисий Хилендарски" от Смолян, чиято майка прие наградата. 

"Най-важният урок" е продължение на миналогодишната мащабна инициатива на PwC "Твоите 25 причини да избереш България"организирана по повод 25 години PwC в България. 

"Мениджър Нюз" и списание "Мениджър" подкрепят образователната инициатива на PwC България. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ