Скандалите около Facebook не плашат Зукърбърг, не смята да подава оставка

Скандалите около Facebook не плашат Зукърбърг, не смята да подава оставка

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг, който в момента изпитва сериозни трудности, обяви вчера, че не предвижда да подаде оставка като председател на борда на директорите на компанията, предаде Франс прес. Това се случва след година на доста сътресения за социалната мрежа.

"Това не е предвидено", каза Зукърбърг пред телевизия Си Ен Ен бизнес (CNN Business), когато бе попитан дали възнамерява да напусне поста си на председател на борда на директорите.

Той също така защити втория най-влиятелен човек в компанията - Шерил Сандбърг, която бе силно критикувана за начина, по който се е справила с неотдавнашните кризи в компанията.

"Тя е важен партньор за мен след 10 години. Аз съм истински горд от работата, която свършихме заедно и се надявам, че ще работим заедно през следващите десетилетия", добави той.

Facebook се забърка в няколко скандала през тази година. Компанията първо понесе последиците от обвиненията за руската намеса на платформата й в президентските избори в САЩ през 2016 година, след това скандала с използването от фирмата Кеймбридж аналитика (Cambridge Analytica) на данните на потребителите за политически цели, без тяхното знание, както и пробива в сигурността, което доведе до хакване на милиони профили в социалната мрежа.

Наскоро разследване на в. "Ню Йорк Таймс" разкри, че Facebook е заблудил обществото във връзка с това, което е знаел за руската намеса и че е прибегнал до фирмата за връзки с обществеността "Дифайнърс" (Definers), за да дискредитира конкурентите си и да отклони общественото недоволство към социалната мрежа.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ