Смъртоносно опасен флашмоб набира популярност в интернет

Смъртоносно опасен флашмоб набира популярност в интернет

Смъртоносно опасен флашмоб набира популярност в интернет

Опасен за живота флашмоб набира популярност сред тийнейджърите в социалните мрежи, предупреди  Fox News. Участниците поглъщат капсули с перилен препарат, снимат "подвига" си, качват го в интерент и призовават свои приятели и познати да поемат "щафетата".

Медици предупреждават, че капсулите с перилни препарати са абсолютно непригодни за хранене и токсични за организма, тъй като съдържат етанол, полимери и други вредни вещества. Приемането им може да предизвика тежко стомашно разстройство и повръщане, както и да доведе до смъртни случаи.

Един от участниците във флашмоба признава пред тв канала, че е наясно с потенциалната опасност, но въпреки това е решил да "изяде" такава капсула, тъй като са му предали щафетата.

"Много хора ми казаха, че съм пълен идиот, или пък ме питаха защо ми е изобщо да се занимавам с това", разказва още той.

 Fox News съобщава още, че флашмобът е свързан със статия, появила се в хумористично издание, последвана от шеговито видео през 2017-та година, в което мъж поглъща капсули с перилен препарат, понеже изглеждали апетитно.


 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ