Великобритания намалява с 20% захарта в сладките храни

Великобритания намалява с 20% захарта в сладките храни

Британското здравно министерство въвежда програма, която предвижда намаляване на съдържанието на захар във всички сладкарски изделия с 20% до 2020 година, предаде ТАСС.

Ключова цел в програмата е намаляване на съдържанието на захар в основните категории продукти за деца.

Изпълнението на програмата ще бъде поетапно и започва още от тази година с изискване на намаляване на захарта в сладкарските изделия и продуктите за деца с 5%.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Тоалетна от масивно злато ще бъде предложена на търг в „Сотбис“
Заради липса на пратки закриват над 200 пощенски клонове в Гърция
Пентагонът е дал зелена светлина за предоставяне на „Томахоук“ на Украйна. Решението е в ръцете на Тръмп
Румен Радев: Само партията, която лично аз обявя, може да бъде моя партия
„Киев пост“: Освен в Румъния, САЩ ще намалят военното си присъствие и в България, Унгария и Словакия
На фокус следващите седем дни: Липсващи данни, петролни санкции и лихвени проценти
Методът 1-2-48 за борба с бърнаута
Неидентифициран дрон предизвика закъснения и отклонени полети на летището в Берлин