Великобритания намалява с 20% захарта в сладките храни

Великобритания намалява с 20% захарта в сладките храни

Британското здравно министерство въвежда програма, която предвижда намаляване на съдържанието на захар във всички сладкарски изделия с 20% до 2020 година, предаде ТАСС.

Ключова цел в програмата е намаляване на съдържанието на захар в основните категории продукти за деца.

Изпълнението на програмата ще бъде поетапно и започва още от тази година с изискване на намаляване на захарта в сладкарските изделия и продуктите за деца с 5%.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Тръмп забрани на граждани на 12 държави да влизат в САЩ
Румънските пощи инсталират терминали за криптовалута
ЕК и ЕЦБ: България е готова за присъединяване към еврозоната от 1 януари догодина
Акционерите на Warner Bros. гласуваха против изплащане на 52 млн. долара на изпълнителния директор
Времето: Слънчево и горещо, в следобедните часове на места ще превали
Първи политически реакции от България и Европа след зелената светлина за еврозоната
На днешната дата, 5 юни. Световeн ден на околната среда
Експортът на турската отбранителна индустрия достига близо $3 млрд. от началото на годината