Борисов: Направим ли газовата архитектура, всякакъв вид газ ще може да минава през България

Борисов: Направим ли газовата архитектура, всякакъв вид газ ще може да минава през България

Борисов: Направим ли газовата архитектура, всякакъв вид газ ще може да минава през България

Когато направим газовата архитектура, всякакъв вид газ ще може да минава през България. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на "Балкански поток", става ясно от видеоклип в профила му във "Фейсбук".

"Когато има едни такива аварии, имаме алтернативи за реверсия от всички посоки. Това е диверсификацията. Това е гаранция да не можем да останем без газ", добави той, имайки предвид аварията, която стана в понеделник в газопровода, свързващ Гърция с България край село Кулата. Към този момент, обаче, преносът на газ към южната ни съседка вече е възобновена. 

"И през нощта продължиха ремонтните работи. В Гърция днес се очаква пик на консумацията на природен газ, защото температурите ще бъдат около 40 градуса", отчете се директорът на "Булгартрансгаз" Владимир Малинов пред премира Борисов.

"Нека българите видят какви огромни инфраструктурни строежи се правят в момента", похвали се Борисов. 

"Работим за газовата свързаност, но и за дигиталната такава на страните в региона. Ние не осигуряваме само газопреносна свързаност с държавите от Балканите и региона, на седем метра от всяка една тръба, ние ще положим два оптични кабела – единият в ляво, другият в дясно. Което ще осигури изключителна дигитална свързаност по трасето. Което ще осигури възможност за изключителен трафик на данни, който до момента не е имало такава възможност – от Виена до Истанбул. Най-големите ползватели на тези услуги са банкови институции, мобилни оператори", каза директорът на "Булгартрансгаз" Владимир Малинов. И уточни, че чрез дъщерното дружество ще могат да осигуряват и тази услуга. 

 

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/posts/2828804254014293

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ