Борисов: Радев да освободи президентството от омразата и да си направи партия

Борисов: Радев да освободи президентството от омразата и да си направи партия

Борисов: Радев да освободи президентството от омразата и да си направи партия

Моделът „Борисов“ е строителство, а вече 6 месеца гледаме модела Радев. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещението в района на велинградското село Биркова.

„От 6 месеца действа модела Радев, като в следствие на корупцията на служебния кабинет има 63,7% намаляване на чуждестранните инвестиции по статистика на БНБ. Забравихме какво е еврозона и няма да отидем при белите държави. Седмици наред сме първи по смъртност от ковид в Европа  и последни по ваксинация, а те не правят нищо. Според Радев това е успешно управление на здравето“, коментира Борисов.

Бившият премиер предели като безхаберие кризата със заседналия край Камен бряг кораб.

„Десет дена седи кораб и се източна амониева селитра в Черно море в най-красивите ни места на морето. За десет дена можеше да докарат от Щатите, от Холандия или от Русия помощ и да решат проблема.“, отбеляза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново потвърди, че партията му ще подкрепи ректора на СУ Анастас Герджиков за президент.

„Нашата партия ще подкрепи проф. Герджиков - ректор на всички ректори. Защото той може да обедини нацията. Радев изконно не разбира смисъла на президентската институция. Тя е да обединява нацията, а не да я разделя и мрази. Бих му препоръчал - щото вчера изгледах глупостите под кои поли се крия - по-добре да си отиде при партията, и да не се занимава повече с това, което не разбира. Да дойде, да си стане лидер на партия, която си избере – защото не можем да разберем на БСП ли е, на ИТН ли е, на Кирил и Асен ли е, на Мая ли е, и да си управлява от парламента“, каза Борисов.

„Управлението става през парламента и през лидерството на партия с това, което хората са ти възложили. Това е демокрацията. Аз съм бил три пъти премиер на тази държава, сега мога да си работя с младите, с партията - така че и той да освободи президентството от омразата, и да дойде с неговите младежи да се съревноваваме. Неговите младежи и представители все са от ДС - тези, дето са ви мачкали, са негови“, добави лидерът на ГЕРБ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ