Борисов получи призовка за разпит от вътрешния министър

Борисов получи призовка за разпит от вътрешния министър

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че днес е получил призовка от министъра на вътрешните работи в служебния кабинет Бойко Рашков да се яви на разпит. Това обясни лично той на брифинг на ГЕРБ, излъчван на живо по Фейсбук.

"Той ме призовава да се явя в 10 ч. в четвъртък в Главната дирекция "Национална полиция" на разпит", посочи Борисов, но не успя да обясни пред журналистите за какво точно е тази призовка. Хумористично обаче допусна, че е заради това, че е спечелил лидерската битка в 25-и МИР в София. 

"Най-вероятно ще ме питат защо съм участвал в изборите, защо съм им бил лидерите в София. Най-вероятно ще ме питат защо не съм купувал гласове като другите, защо съм победил в лидерските битки, защо партията ми е толкова стегната и кога ще се откажем", предположи Борисов и заяви, че отново "ГЕРБ е костицата в гърлото". "Надявам се да си изляза жив, другото не знам как ще се развие. А и въобще да изляза, може да ме задържат, не ги знам. Те са се разправяли така с опозицията, така че...", посочи още лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

На пресконференцията стана ясно, че ГЕРБ иска оставката на ЦИК заради хаос при провеждането на изборите зад граница и в липсата на изцяло обработени резултати, тъй като от вчера по обед на страницата на ЦИК са качени сумарните резултати при 98.92% обработени протоколи. 

"ЦИК като една черна дупка погълна и резултатите, и развитията в редица секции зад граница", зави Георг Георгиев от ГЕРБ. Според него гласоподавателите в чужбина са били излъгани. Той посочи, че за първи път методически указания за вота в чужбина са били дадени едва в петък - два дни преди изборния ден, което той отчита като недостатък. 

"Те са длъжни да поемат и политическата, и експертната отговорност за създалия се изключителен хаос на изборите в чужбина", заяви Георг Георгиев от ГЕРБ. Той даде за пример секция в Норт Хептъм, Великобритания, която не е била разкрита по технически причини, въпреки подадените достатъчно на брой заявления за това. По думите му, за първи път членове на комисии зад граница са нямали контакт с ЦИК. 

"Нали щяха да са по-бързи резултатите? Два дни чакаме да излязат 2%. Там хората правят чудеса процентите да станат 25 на 23. Ако ние управлявахме, представяте ли си какво щеше да бъде? Голяма част от тези техници са били чужденци – от Венецуела, от този край. Те са податливи, могат да направят с тези пластики каквото си искат. Два дни броим два процента, а през това време ми пращат призовка да ме плашат. Не се плаша, Рашков. Но ела и ме разпитай лично ти. Пак ви бих, каквото и да правите", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Той прикани останалите партии да гласуват и да съставят правителство заради риска да няма правителство и да се отиде на трети поредни избори, които ще костват допълнителни разходи.

"Стотици милиони се изхарчиха за избори, а да не говорим, че идват и президентски избори. Имат голямо мнозинство в парламента. Какво им липсва сега. Без значение първи и втори. Само мен не ме бяха викали. Спецов няма ли да го питам къде е. Овча работа. Няма никакъв интерес. Христо има 10% по-малко от ГЕРБ, Мая с 5% дава акъл", каза Борисов и ги призова да сложат програми, да изложат каквото искат, да ги поканят на среща. 

Борисов коментира и президента Радев. "Той имаше една задача - да организира честни избори. Мен ме интересува кои са техниците. Аз съм разкрил десетки печатници за фалшиви пари. Стотици са тези, които съм хванал да правят пластики за банкови карти. Когато този техник държи три пластики, знаем ли коя ни дава?", попита Борисов.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ