Гласуват днес третия вот на недоверие

Гласуват днес третия вот на недоверие

Гласуват днес третия вот на недоверие

Днес Народното събрание ще гласува третият вот на недоверие срещу правителството. Темата е здравеопазване и невъзможността на управляващите да направят успешна здравна реформа. По-рано през годината имаше два опита БСП да свали правителството по темите „сигурност” и „корупция”, но неуспешни.

По време на дебатите лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, е вотът на недоверие е за последните две години от управлението, но Борисов управлява България последните десет, посочи тя и отбеляза, че за това време той е сменил девет здравни министри и осем управителя на Националната здравноосигурителна каса.

Лидерът на БСП каза още, че в този период парите за здраве се увеличават непрекъснато и днес достигат близо 9 млрд. лева, но 4 млрд. от тях българските граждани плащат от джоба си. Нарушено е гарантираното в Конституцията право на безплатно здравеопазване, коментира тя. Плащате за избор на екип, за медицински изделия, за консумативи, над масата и под масата, изреди Нинова.

От ГЕРБ контрираха, че вотът е много странен. „За първи път в историята на парламентаризма БСП внесе вот на недоверие заради намерения. Благодаря им за това, но обсъждането продължава и още нямаме решение на МС, което да бъде внесено в парламента и да има дебат по него”, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ