"Има такъв народ" внася промени в Изборния кодекс. Иска намаляване на партийната субсидия

Има такъв народ внася промени в Изборния кодекс. Иска намаляване на партийната субсидия

"Има такъв народ" внася промени в Изборния кодекс. Иска намаляване на партийната субсидия

Този парламент едва ли ще изкара пълния си четиригодишен мандат. Това заяви зам.-председателят на партия "Има такъв народ" Тошко Йорданов в декларация от името на група за началото на 45-ото Народно събрание.

"Имаме парламент, който е различен от всички предишни. Той е различен, защото закъсня с 6 месеца. Закъсня с 6 месеца, защото предишните управляващи се бяха вкопчили във властта и отказаха да изпълнят една от основните процедури в демокрацията - предсрочни избори. Този парламент е различен, защото в него има представители на хората, които протестираха една година. Има депутати, които бяха на жълтите павета и които ядоха бой от полицията. Няма нужда да се лъжем, че този парламент едва ли ще изкара пълния си четиригодишен мандат. Не е ясно колко ще изкара, ще работи толкова, колкото трябва и ще стане ясно съвсем скоро", заяви още Тошко Йорданов. 

Според него това оставя пред парламента една основна задача - промяната на Изборния кодекс.  В ремонта на кодекса, по думите му,  трябва да влезе премахване на ограничението за секциите за гласуващите българи в чужбина, както и да се включи възможност за гласуване и пощата, да има 100% машинно гласуване, да се разпусне ЦИК и да се избере нова избирателна комисия, да има видеонаблюдение на изборите, както и да има мажоритарни избори. "Това са неща, които този парламент трябва да изпълни абсолютно веднага. Затова от партия "Има такъв народ" ще внесем готови промени в Изборния кодекс, както и промени в Закона за политическите партии, за да може да се намали партийната субсидия на политическите партии на 1 лев за глас", каза още Тошко Йорданов. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ