Инициативен комитет издига кандидатите за президентска двойка Герджиков и Митева

Инициативен комитет издига кандидатите за президентска двойка Герджиков и Митева

Инициативен комитет издига кандидатите за президентска двойка Герджиков и Митева

Инициативен комитет с председател Радомир Чолаков ще представи в неделя номинацията на проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева за президент и вицепрезидент. Събитието ще бъде от 12.00 ч., в зала 6 на НДК. Това съобщиха от Инициативния комитет.

По време на представянето кандидатпрезидентската двойка ще приветства членовете на инициативния комитет, в който влизат 67 души - представители на всички сфери на обществения живот в страната.

Председател на инициативния комитет е Радомир Чолаков, народен представител от ГЕРБ-СДС в 45-то и 46-то Народно събрание, а заместник-председател - проф. Николай Овчаров. В комитета влизат ректори на осем висши училища, кметовете на Велико Търново, Бургас и София, бившият министър на образованието и науката и депутат от ГЕРБ-СДС Красимир Вълчев.

Сред членовете на комитета за издигане на проф. Герджиков и полк. Митева са представители на образованието, науката и културата - Богдана Карадочева, Валя Балканска, проф. Боян Биолчев, проф. Милена Стефанова, проф. Румяна Коларова, Николо Коцев, Теодосий Спасов, олимпийската шампионка Стойка Кръстева, Милена Славова, Михаил Белчев, Нидал Алгафари, Тони Димитрова, Тончо Токмакчиев, Филип Аврамов, Харалан Александров.

Кандидатът за вицепрезидент полковник Невяна Митева е бивш председател на Сдружението на жените военнослужещи и настоящ заместник-председател на организацията. Била е координатор по равнопоставеността и председател на Комитета на НАТО по равнопоставеността - 2015-2017. Била е и офицер по връзки с обществеността във Военновъздушните сили. Влиза в редиците на Българската армия през 1989 година, след като участва в Олимпийските игри в Сеул.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ