Кирил Петков: Бюджет 2022 ще бъде актуализиран след 6 месеца

Кирил Петков: Бюджет 2022 ще бъде актуализиран след 6 месеца

Три са основните приоритети на Бюджет 2022, който влиза за второ четене в парламента, но той ще бъде актуализиран след 6 месеца. Това обяви в началото на правителственото заседание премиерът Кирил Петков.

"Ситуацията е много лоша, дефицитите са огромни. За съжаление, това го виждаме във всеки един от секторите, в които всеки един от нас работи. Ето защо планът на правителството е да има актуализация на бюджета на 6-ия месец. Ще използваме тези шест месеца, за да сме сигурни, че този разпад, който се е случвал през годините, започваме да го контролираме, обследваме всички дефицити и предлагаме и актуализация на бюджета след 6 месеца", заяви Петков.

По думите му, Бюджет 2022 има три основни приоритета. "Първият е голямо ниво на инвестиции. Говорим за капиталови инвестиции над 8 млрд. лв., което е безпрецедентно ниво. От друга страна, инвестиции в човешкия капитал с голям приоритет върху образованието и 125% от средната работна заплата за учители. От трета страна, социалната мрежа, която този бюджет дава, е безпрецедентна. За първи път ще имаме такова ниво на адресиране на най-бедните слоеве на населението, включително и пенсионерите", уточни Петков. 

Премиерът отчете, че вчера по време на разговорите за отбрана на Консултативния съвет за национална сигурност ясно се е очертало, че има "невероятно големи язви" в сектор "Отбрана". Припомняме, че на срещата при президента, продължила над 5 часа, бяха обсъдени актуалните рискове и заплахи за националната сигурност, свързани с отбраната и състоянието на въоръжените сили на Република България.

 


 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Експерт от Харвард за мита, който пречи на хората да бъдат щастливи
Денят в цифри
Ричард Брансън за двете най-важни думи, които всички успешни лидери казват
Почина и младата жена, която беше с 85 % изгаряния след взривовете в Елин Пелин
Франция арестува за шпионаж популярен руски шеф-готвач, издал се сам при престой в България
Тръмп предсказва заплаха от Трета световна война, ако Харис спечели изборите, връща се в града на стрелбата
Астронавтите от капсулата „Starliner“ остават космически заложници, НАСА каза, че не знае кога ще може да ги върне
Страните от Г-20 съгласни за промяна в облагане на свръхбогатите, но по-нататък