Кралицата одобри споразумението между Великобритания и ЕС

Кралицата одобри споразумението между Великобритания и ЕС

Кралицата одобри споразумението между Великобритания и ЕС

Кралица Елизабет Втора одобри законопроекта за бъдещите отношения между Обединеното кралство и Европейския съюз, което означава, че той придобива силата на закон. Това съобщи председателят на Камарата на общините на британския парламент Линдзи Хойл, цитиран от Ройтерс.

Преди това споразумението бе одобрено и от Камарата на лордовете след продължили близо 9 часа дебати, съобщи ДПА.

Членовете на горната камара, както се очакваше, не се противопоставиха на Камарата на общините, която одобри законопроекта на второ и трето четене по-рано вчера.

Общо 466 членове на Камарата на лордовете гласуваха за законопроекта, уреждащ бъдещите отношения на страната с Евросъюза, а 101 законодатели гласуваха против, съобщи ТАСС.

Така Обединеното кралство завърши от своя страна процеса по ратификация на споразумението за търговия и сътрудничество с ЕС, което бе сключено на 24 декември и ще определя отношенията между Лондон и Брюксел от 1 януари 2021 г, информира БТА.

В новогодишната нощ ще приключи преходният период и Брекзит, за който британците гласуваха на референдум през 2016 г., ще стана факт - страната ще напусне единния пазар и митническия съюз на ЕС.

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
Подкаст „Ти водиш“: Свят на ръба, новото активно поколение и промените във формата на лично щастие 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ