Нинова: Борисов употреби ген. Мутафчийски да му свърши черната работа

Нинова: Борисов употреби ген. Мутафчийски да му свърши черната работа

Нинова: Борисов употреби ген. Мутафчийски да му свърши черната работа

"Борисов употреби генерал Мутафчийски да му свърши черната работа". С тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира краят на редовните брифинги на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса и липсата на ген. Мутафчийски, когато това беше съобщено. 

Като причина за решението от Министерския съвет и Щаба се посочи достатъчната информираност на обществото за особеностите около коронавируса. Освен това се чували и критики, че брифингите нанасят повече вреда, отколкото полза. От днес нататък информацията за заразените и излекуваните от коронавируса у нас ще бъде представяна на медиите под формата на съобщения от Оперативния щаб. 

"Само по себе си това не е изненада. Бягството от отговорност е негов любим подход от първия му ден в политиката - посредством употребата на министри, коалиционни партньори, съпартийци, патерици в други партии. Всеки, който се е доближил до него, е бил изгорен в името на едноличното му оцеляване. Това правило няма изключения дори и в тежки за България и народа моменти", допълва Нинова. 

Коментар по темата направи и вицепрезидентът Илияна Йотова при гостуването си в сутрешния блок на БНТ. "Очевидно ген. Мутафчийски беше скрит, трябва да видим защо. Според мен беше достойно да се даде последна дума на ген. Мутафчийски.  Все пак всички ние живяхме месец и половина всеки ден. Той беше в нашия дом по един или друг начин. Очедно беше скрит, трябва да видим защо. Дали наистина напрежението, което се чувстваше между щаба и изпълнителната власт, и премиерът и генерал Мутафчийски, което витаеш във въздуха, действително е стигнало някаква точка на кипене или съображенията са други", коментира вицепрезидентът.

Йотова определи чутото на сутрешния брифинг като "доста нескопосан пиар". "Видите ли имало повече негативни послания от страна на щаба, отколкото позитивни. Това е много недостойна и нечестна оценка на щаба, защото той си свърши работата, особено в първата седмица, когато действително неговото обявяване и брифингите имаха една цел и тя беше изпълнена", категорична беше Илияна Йотова.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ