Нинова: Тръгваме с хората зад генерал Румен Радев

Нинова: Тръгваме с хората зад генерал Румен Радев

Нинова: Тръгваме с хората зад генерал Румен Радев

„Голямата цел е не да изпадаме в дребнотемие, коя от политическите партии е по-велика, а желанието ни да променим модела на политика и да дадем на България достоен президент, който да даде на хората самочувствие, да отстоява националния интерес. Тръгваме с хората, зад генерал Радев и край на договорките”.

Това заяви в ефира на bTV председателят на БСП Корнелия Нинова, посочват от пресцентъра на БСП. Тя обясни, че в продължение на месец и половина БСП е положила усилия да създаде коалиция между леви партии за постигане на основна цел – промяна на управлението на България.

По думите на лидера на левицата през това време БСП е била подложена и на удари от евентуалните си партньори. „Издигнахме най-добрия кандидат за целта, която си поставихме и след това влязохме в режим на обяснения чия кандидатурата е, на БСП или на АБВ”. Нинова каза, че АБВ е подхранвала тези съмнения. Тя обясни, че БСП е влязла в преговорите с АБВ, защото това е показало партийното допитване и ръководството се е съобразило с него. Подчерта, че БСП за 3 месеца е вдигнала поккрепата си с 5% и в момента зад нея стоят 17% от българските граждани, а зад АБВ – 1,7%.

„Трябва да се уважаваме, но водещата сила в тези разговори е БСП”, каза Нинова и обясни, че по време на разговорите е било заявено, че бъдещата коалиция ще е само за президентските избори и няма да прераства в такава за парламентарните, а в противовес АБВ са обяснявали, че това е стратегическо партньорство за напред. „И влязохме в обяснителен режим и изтърпяхме всичко. Разделителната линия обаче дойде със споразумението за коалиция”, категорична бе председателят на БСП.

Нинова обясни, че вчера ген. Радев е заявил своето съгласие да е кандидат на БСП с инициативен комитет на хора от цялата страна. По думите й за 4 дни в страната има създадени десетки инициативни комитети, които да го подкрепят. Радев е имал номинации в над 20 общински структури. Нинова припомни, че при първата му оставка, БСП е имала своята силна позиция, защото когато националният ни интерес е бил против това България да си заплаща, за да и се охранява небето, когато са спрени ремонтите на руските самолети, именно той е казал: „Не”!

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ