Пламен Николов e кандидатът за премиер на ИТН

Пламен Николов e кандидатът за премиер на ИТН

Пламен Николов e кандидатът за премиер на ИТН

Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на първата политическа сила в новия парламент - "Има такъв народ".  Той беше приет от номинирания за премиер Пламен Николов. 

"В изпълнение на чл. 99 от Конституцията на България ви възлагам указ №195 да съставите правителство. В резултат на изборите от 11 юли тази година на вас се падна отговорността да получите първия проучвателен мандат. Хората гласуваха за вас с очакванията да консолидирате фронта на промяната срещу проваления корупционен модел на властта. Време е да разберат как и с кои личности. Твърде много неотложни проблеми се трупат, за да допуснете провал в МС и НС. Вярвам и съм убеден, че го осъзнавате. Българите очакват вашите предложения за кабинет в рамките на установения от Конституцията срок. Желая ви успех!", каза президентът Румен Радев, докато връчваше мандата за съставяне на правителство на номинирания за премиер от ИТН Пламен Николов.  

"За мен е изключителна чест и отговорност да получа тази мандат от вас. Ще направя всичко възможно всичко да стане в установения от закона срок", каза Пламен Николов. 

[[{"fid":"377862","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":307,"width":612,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Кадър от излъчване на живо на фейсбук страницата на президента

Пламен Николов отговаря за цялостното бизнес представяне на компанията в 67 международни пазара със 600+ търговски B2B партньора. Осигурява постигането на всички планирани стратегически корпоративни и търговски цели на компанията в съответните пазари. Управлява всички процеси в компанията, свързани с търговския оборот, разходния баланс, ЧР, финансовите потоци и маркетинг дейността. Работил е с големи клиенти като Амазон, Уигъл, Интерспорт, Спортона, ЕМАГ, Плувни федерации, Олимпийски национални комитети. Образованието си е завършил в СУ „Св. Климент Охридски“, доктор по философия на правото, политиката и икономиката и Klagenfurt Alpen-Adria Universitat, Австрия. Над 15 години опит в бизнес развитието и управлението на проекти, уточниха от партията "Има такъв народ", откъдето разпространиха и негова снимка и биография. 

По Конституция първият проучвателен мандат се полага на първата политическа сила в новия парламент, в случая партия "Има такъв народ", която ще разполага със 7 дни, в които да предложи своя проектокабинет. Ако тя не успее да събере подкрепа в парламента, следва втори опит със следващата по численост политическа сила, която е коалицията ГЕРБ-СДС. Ако се стигне до връчване на трети мандат, той се дава по преценка на държавния глава. Ако и този опит не сполучи, следва назначаването на служебно правителство и насрочването на предсрочни парламентарни избори.   

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ