Проверяват "жалък" сигнал за заплаха за убийство на Ива Митева

Проверяват жалък сигнал за заплаха за убийство на Ива Митева

Проверяват "жалък" сигнал за заплаха за убийство на Ива Митева

Председателят на парламента Ива Митева е получила заплаха за убийство, съобщи Тошко Йорданов от "Има такъв народ" в кулоарите на парламента. Йорданов заяви, че сигналът за заплахата е постъпил към 11.40 ч. и веднага го свърза с това, че Ива Митева обявила малко преди това от трибуната на парламента, че промените в Закона за НСО са приети на първо четене. По информация на в. "24 часа" обаче, от Министерството на правосъдието са заявили, че сигналът е постъпил снощи, след 21 ч. на електронната поща на ведомството.

"Интересно е съвпадението, че в момента, в който тя обяви от трибуната, че законът за НСО минава на първо четене, веднага някой се е активирал, за да изпрати имейл със заплаха за убийство към г-жа Митева, което е изключително гнусна политическа демонстрация", коментира Йорданов. После заяви, че допуска, че заплахата за убийство е свързана с промените в закона за НСО. "Единствените в тази зала, които не искат това да се случи, са ГЕРБ и ДПС. Това е, по мои съмнения, нещо от тях, някаква глупава форма на колко НСО трябва да варди безбройна група хора", каза той. Сигналът е жалък, но за разлика от г-н Бойко Борисов, Ива Митева не е страхлива, добави Йорданов.

С коментар се включи и Николай Хаджигенов от ИБГНИ като допълни подробности, че имейлът е изпратен до Министерството на правосъдието, ГДБОП работи вече по темата и, според него, ще има резултат със сигурност. "Анонимен пише, че има пистолет и ще я убие, но е така написано и така илюстрирано, че е смешно", съобщи Хаджигенов. Той определи още въпросният сигнал като "жалък", но въпреки това не пропусна да отбележи патетично, че "това е опит за натиск. Опитват се да уплашат Ива, опитват се да уплашат всеки един от нас. И това е моментът, в който трябва да кажем отново, че нас не ни е страх и ние ще продължим!". Този тип заплахи са сравними със заплахите, които получава Бойко Борисов, само че г-жа Митева не смята да реагира по начин като Бойко Борисов, защото сигналът е смешен. Малоумна история, типична за ГЕРБ, между другото, добави Хаджигенов.

На въпрос дали ще бъде засилена охраната на Ива Митева, Николай Хаджигенов отговори, че това не е сериозна заплаха, а Тошко Йорданов уточни, че това решение ще се вземе от НСО заедно с Ива Митева.

Самата Митева пък сподели, че не се притеснява за себе си, а за детето и близките си. Тя също намира за странно, че сигналът е получен, докато се обсъждат промените в закона за НСО. Сподели и че е разговаряла с шефа на НСО генерал Емил Тонев, той й разказал за случая доста объркано и си тръгнал сърдито, упреквайки я, че няма доверие в службите.

Генерал Тонев я уверил, че сигналът е бил докладван в прокуратурата. Малко преди това главният прокурор Иван Гешев заяви, че не е съобщено за него в прокуратурата.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ