Радев отрече да има нещо общо със снимките на Борисов, но призна, че има дрон

Радев отрече да има нещо общо със снимките на Борисов, но призна, че има дрон

Радев отрече да има нещо общо със снимките на Борисов, но призна, че има дрон

"Не мога да тълкувам всичко изречено от Борисов. Моята фантазия има някакъв предел. Да, имам дрон, но нямам нищо общо с това, което говори г-н Борисов. Управлявал съм самолети, управлявал съм и дрон", заяви президентът Румен Радев по повод критиките на премиера Бойко Борисов, че опозицията и държавният глава води компроматна война срещу ГЕРБ.

Борисов обвини Радев, че си позволявал да вдига дрон и да го снима. На тези обвинения Радев отвърна шеговито: "Моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спална, да отваря чекмеджета и да ги тъпче с евра".

По думите му в момента има един нелеп сценарий да се отклони вниманието от най-големия въпрос, дали тези снимки са постановка, дали записът е монтаж.

"Крайно недостойно е отново да се лепят петна по НСО. Хората там не го заслужават, те са с висок морал и екипите, които охраняват властта са готвени да защитават охраняваните лица, не да ги дескридитират. НСО охранява извън сградата, но когато домакинът реши да допусне гости вътре, той носи цялата отговорност за тези гости. Не е лошо премиерът да си направи преценка на кръга, който допуска", каза още Радев.

Президентът обясни, че когато са му показали снимките, се е свързал с НСО. Той определи един от фотосите като най-смущаващ - този на спящия Борисов. По думите му такова нахлуване в личното пространство е недопустимо. "Тази снимка означава риск за живота на министър-председателя. В ход е служебна проверка, тя трябва да установи всички факти и обстоятелства", допълни още той. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ