Радев: Предоставяне на ПВО на Украйна въвлича страната ни във война

Радев: Предоставяне на ПВО на Украйна въвлича страната ни във война

Не се меся в работата на правоохранителните органи. Това коментира президентът Румен Радев пред журналисти в Стара Загора, където е на посещение, по повод на задържането вчера на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов.

„Но справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съдът. Това е по закон“, добави президентът.

Според държавния глава трябва да бъдем солидарни с украинския народ и да се помага с каквото може, но уточни: „Който вземе решение за предоставяне на въоръжение и по този начин въвличане на България във войната, трябва да може да се изправи пред обществото и да обясни какъв е рискът. Защото цената винаги се плаща от гражданите, а не от политиците”, категоричен е Радев.

Той заяви, че основната задача е да не се допуска българските граждани и стратегическите ни обекти да останат без адекватна противовъздушна отбрана.

 „На територията на съседни държави падат дронове със заряди в тях. Ние не трябва да допускаме това да се случи на територията на нашата страна”, каза още президентът

Радев каза, че решението за ПВО трябва да се вземе от Народното събрание, но отново уточни, че всеки, който го вземе, трябва да излезе отпред, пред хората, за да им обясни риска и цената които трябва да платят.

На въпрос дали арестът на Борисов е отвличане на вниманието от посещението на американския министър на отбраната, Радев каза, че за това трябва да се попита премиера.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ