Ще вземем отношение по всяка отказана помощ, зарече се министър Банов

Ще вземем отношение по всяка отказана помощ, зарече се министър Банов

Ще вземем отношение по всяка отказана помощ, зарече се министър Банов

Всеки, на когото му се откаже безлихвен кредит от 1500 лева трябва да се обърне към министерството на културата. Ние ще се обърнем конкретно внимание към всеки един случай. Дал съм личния си телефон на всички и могат да се свържат с нас. Ще вземем отношение по всяка отказана помощ. Това заяви в ефира на Нова телевизия министърът на културата Боил Банов. 

Относно недоволството в културния бранш той коментира, че първите мерки са за най-нуждаещите се. Именно затова е взето решение за пълна заплата за всички работещи в държавни културни институции. Три минимални работни заплати с осигуровки са предвидени за свободните артисти с доход под 1000 лева на месец. 

Банов коментира и отварянето на кината и театрите. "Зрителите на културните събития задължително трябва да носят маска. Това важи за открити и закрити помещения. С удоволствие ще отида на представление, тъй като мерките са изключително добри и няма причина за притеснение", заяви министърът на културата. 

Припомняме, че вчера правителството обяви, че отпуска още 5 млн. лв. финансова подкрепа за артисти, танцьори и музиканти. За създаване на нови театрални постановки ще бъдат заделени 500 000 лева, за създаване на нови музикални спектакли – 500 000 лева, за танцови спектакли – 500 000 лева. Толкова е и заделената сума за програма за проекти в областта на визуалните изкуства. 800 000 лева ще бъдат дадени малко по-късно по програма за разпространение на произведенията. Към малките авторски кина и цирковото изкуство ще бъдат насочени 1,5 милиона лева, а 700 000 лева - за малки грантове, свързани с единични артисти.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ