Слави Трифонов: ГЕРБ, БСП и ДПС показаха защо трябваше да върнем мандата

Слави Трифонов: ГЕРБ, БСП и ДПС показаха защо трябваше да върнем мандата

Слави Трифонов: ГЕРБ, БСП и ДПС показаха защо трябваше да върнем мандата

ГЕРБ, БСП и ДПС показаха защо „Има такъв народ“ трябваше да върне мандата. Това написа лидерът на партията Слави Трифонов с профила си в социалната мрежа Facebook.

„Първо: “Има такъв народ” върна мандата за съставяне на правителство. И второ: ГЕРБ, БСП и ДПС показаха защо „Има такъв народ” трябваше да върне мандата”, коментира Трифонов.

Днес пленарното заседание на Народното събрание се провали, след като депутатите от ГЕРБ, ДПС и БСП не одобриха седмичната програма на парламента. Малко по-късно председателят на Народното събрание Ива Митева свика извънредно пленарно заседание утре, в чиито дневен ред са довършване на измененията в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание и второто четене на промените в Изборния кодекс.

Днес президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на „Има такъв народ“, но от партията веднага го върнаха.

„Г-н президент, ние, от партия „Има такъв народ“ ясно заявихме, че няма да влезем в никакви коалиции с партии на статуквото и спазваме своето обещание. За нас не е нормално създаването на безпринципна коалиция. Затова ние от „Има такъв народ“ връщаме мандата за съставяне на правителство", каза кандидат-премиерът на ИТН Антоанета Стефанова на президента, когато връщаше връчения й мандат.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ