Великобритания заделя още 2 млрд. лири за Брекзит

Великобритания заделя още 2 млрд. лири за Брекзит

Великобритания заделя още 2 млрд. лири за Брекзит

Министерството на финансите на Великобритания ще добави 2 милиарда лири (2,2 милиарда евро) в разходния си план за 2020/2021 година, за да финансира подготовката за Брекзит. Това обяви снощи офисът на финансовия министър Саджид Джавид, цитиран от Франс прес.

След това съобщение, което стане официално при днешното представяне на бюджета, сумата в общия пакет по излизането от ЕС ще превиши 8,3 милиарда лири (9,1 милиарда евро). Допълнителните средства ще отидат за граничната полиция и пристанищата, информира БТА.

Междувременно Ирландия съобщи, че започва нова фаза от подготовката за Брекзит без споразумение и отправи призив към бизнеса да повиши степента на готовност за такъв развой, предаде Ройтерс, като се позова на правителството.

"Правителството бе информирано тази вечер за най-новата позиция в преговорите за Брекзит между Европейския съюз и Обединеното кралство и в този контекст отбеляза растящия риск от Брекзит без споразумение", гласи декларация на правителството. "Правителството освен това посочи, че за следващите седмици са планирани действия за по-нататъшна подготовка и за информиране за подхода към управлението на кризи при Брекзит без сделка", се казва в декларацията, цитирана от Ройтерс.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ