ВМРО регистрира кандидат-президентската си двойка в ЦИК

ВМРО регистрира кандидат-президентската си двойка в ЦИК

ВМРО регистрира кандидат-президентската си двойка в ЦИК

ВМРО се регистрира в ЦИК кандидат-президентската си двойка. От партията издигат доц. Милен Михов и Мария Цветкова в битката за "Дондуков" 2.

"Това са две кандидатури, които не се крият зад инициативни комитети. Те са ясна кандидатура, хора с профил на ВМРО, хора - патриоти и с достойна биография, които ще поставят онези политики на ВМРО, които сме отстоявали толкова години. А именно, че президенската институция трябва да обединява, а не да разединява", заяви лидерът на партията Красимир Каракачанов пред журналисти след като регистрира кандидат-президентската двойка на ВМРО. 

"Чрез тази кампания ще опитаме да наложим още една теза - промяна на Конституцията и промяна на президентските правомощия. Винаги сме говорили за президентска република. Виждате каква е ситуацията в България - разделено общество, мразещи се политици. В такава ситуацията президентската институция трябва да е тази, която да даде път на държавата и народа, и да носи отговорност", каза още той.

Лидерът на ВМРО коментира и скандала, който се заформи около доц. Михов относно дисциплинарното му уволнение от ръководството на Великотърновския университет. "Нещо, което се разпространява наляво и надясно без подпис, се нарича анонимен донос", каза Каракачанов.

Доц. Михов не отрече, че е бил дисциплинарно уволняван два пъти от висшето учебно заведение. Той подчерта, че от прокуратурата са излезли с решение по казуса в негова полза. "Бях дисциплинарно уволнен в първия работен ден на тази учебна година с аргумент за уронване на престижа на учебната заведения. Един от мотивите е, че като народен представител съм дал сигнал до главния прокурор за неправомерно обучение на италиански студенти в нашия университет. Прокуратурата е свършила работата си и доколкото знам е излязла със заключение, че моят сигнал е верен и ще бъде разгледано от българския съд", каза Михов. Той разкри, че това е второто му уволнение. "Преди няколко години спечелих дело, в което се борех да ми се възстановяват моите права като заместник-ректор", посочи той. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ