"Възраждане" отново на протест срещу "зеления сертификат"

Възраждане отново на протест срещу зеления сертификат

"Възраждане" отново на протест срещу "зеления сертификат"

Нов протест на партия "Възраждане" срещу "зеления сертификат" ще се проведе днес по обед. Въпреки, че в понеделник здравните власти обявиха, че този документ ще отпада поетапно като първата стъпка от неговата отмяна влиза в сила още утре, 24 февруари, от партията съобщиха, че тези срокове са незадоволителни и в крайна сметка протестът под прозорците на властта ще се състои. Неговото начало е обявено за 11 часа пред Министерския съвет. 

„Хаби се обществена енергия за нещо, което очевидно не е най-големият проблем на нашата страна“, заяви пред БНР лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов преди днешния протест. Сред причините протестът да се състои, независимо от обявеното от здравните власти поетапно отпадане на мерките той посочи това, че от утре отпадат ограниченията за влизащите, но не и за работещите в обществени обекти и те ще продължат да си плащат, за да работят.

„Не можем да разберем каква е логиката за това поетапно отменяне за толкова дълъг период – говорим за 1 месец“, обясни Костадинов.

Като следващ мотив той изтъкна тестовете на децата, които той определи като „доказано неефективни и безсмислени“, нарече тази практика „безсмислена и вредна“ и посочи, че за това в бюджета за следващите 6 месеца са предвидени 76 милиона лева. Лидерът на „Възраждане“ добави и над 2 милиарда лева компенсации, предвидени за бизнеса в резултат на действията на българското управление за справяне с Covid кризата.

„Днес ние ще се срещнем с представители на Министерския съвет. Диалог трябва да има, такъв диалог ще има“, заяви Костадин Костадинов.

По-голямата част от ПГ на „Възраждане“ ще бъде в парламента по време на второто четене на държавния бюджет, уточни Костадинов.

Относно огласената миналата седмица информация за готвени провокации на протеста на „Възраждане“, Костадинов заяви, че МВР е направило тази провокация, за да откаже хората да идват на протеста.  „Ако има провокатори, те ще бъдат изпратени от МВР. Това е стара практика. Някои практики не умират. Разлика между новия ГЕРБ и стария ГЕРБ и в това отношение не виждам. Днес ще се подготвим да няма провокации от страна на МВР“, добави той. 

„Всякакви хора ще дойдат и за голям ужас на столичните жълтопаветни журналисти ще дойдат хора, които не са от София. Ще дадем възможност на всеки човек, който иначе не би имал възможност да дойде и да си каже мнението, да дойде. Защото нашата държава, макар че е строго софиоцентрична и ако нещо не се случи в София, в триъгълника на смъртта между Народното събрание, президентството и Министерския съвет, все едно не се е случило, това нещо не се отразява“, каза още Костадинов. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ