Nike отдава почит на най-бързия маратонец на всички времена в нова реклама

С кратък рекламен клип световният спортен гигант Nike припомня за върховото постижение на кенийския маратонец Елиуд Кипчоге - най-бързия маратонец на планетата за всички времена. 

Кампанията е дело на агенция Wieden + Kennedy Portland в Щатите и се разпространява под мотото, че всичко голямо в спорта (и в живота) ни се струва наистина лудо да се случи, докато не стане реалност. Така че можем просто да опитаме да го направим. И да го направим (Just do it.) 

Целта на видеото е да покаже по красив и хипнотизиращ начин мислите, които трябва да бъдат в главата на зрителя, за да постигне успеха и да постави наблюдателя "в маратонките" на Елуид. Самият маратонец се вижда за малко в края на 1-минутното видео, тичайки по асфалта. 

Отново целта на рекламата на Nike е да вдъхнови и да мотивира. 

А ето и новина от вчера: Oлимпийският шампион Елиуд Кипчоге от Кения спечели 45-ото издание на маратона на Берлин с нов световен рекорд.

33-годишният Кипчоге преодоля класическата дистанция от 42,195 метра по улиците на германската столица за 2:01.39 часа, като свали 1.18 минута от старото върхово постижение от 2:02.57 часа на сънародника си Денис Кимето от същото трасе през 2014 година.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ