Различни възможности, по-добро преживяване - Facebook обновява Messenger

Различни възможности, по-добро преживяване - Facebook обновява Messenger

Facebook Messenger е едно от най-популярните мобилни приложения в света и то често държи четвъртата позиция в онлайн магазина Google Play Store с приложенията за изтегляне в устройствата с операционна система Android. Класира се и в топ 5 на iOS App Store, И въпреки че изглежда има малко затруднения с изтеглянето му, от Facebook се надяват да го подобрят и да мотивират потребителите да прекарват още повече време в него.

Как? Чрез по-добро потребителско изживяване. То вероятно ще може да генерира и повече приходи от реклама, посочва Inc.com. А също и повече възможности за рекламно показване. 

Преди дни Facebook съобщи в публикация в блога си, че ще пусне Messenger 4 - следващата, нова версия на чат приложението. 

Технологията ще бъде модернизирана. Последното обновление е проектирано да направи Messenger по-лесно за ориентиране и по-малко усложнено за всички потребители.

В миналото Messenger имаше различни настройки, от които не всички се възползваха. От Facebook посочиха в съобщението си, че при последни изследвания на Messenger, 7 от 10 (71%) от хората са казали на компанията, че простотата в употребата е водещият приоритет за тях. Сред участниците в проучването, които пишат съобщения в Messenger постоянно, 62% са посочили, че този начин на комуникация ги кара да се чувстват по-близки с приятелите си. 

"Ние вярваме, че Messenger 4 доставя близостта и автентичността, за която ни молите, чрез простота на дизайна и мощни функции, които поставят фокуса обратно върху писането на съобщения и свързването", пишат от Facebook.

Една от основните промени ще бъде свързана с броя раздели на приложението. Те ще са намалени с две трети. За да се улесни намирането при търсене и използването на настройките, новият Messenger ще има три таба, вместо девет. Всички неща, които потребителите на Messenger са свикнали да виждат, ще бъдат поставени вече само в: Chats, People и Discover таб.

Всички разговори, включително личните и тези в групите, ще бъдат в таба Chats. Там потребителите ще откриват и условия за визуална комуникация, включително камерата - най-отгоре на таба, така че да могат лесно да правят снимки и видео, които да споделят в разговорите. 

Информацията за приятелската листа на хората ще бъде в таба People. Там човек ще може да открие приятели, да гледа историите, споделяни в Messenger (Stories) и да вижда кой е активен в момента. 

Накрая, в таба Discover, който е най-важен за рекламодателите, ще има поле за маркетингови предложения. Това е мястото, където потребителите ще могат да се свързват с бизнеса и да разбират например за последни изгодни оферти, да играят игри, да си резервират почивки, да следят новините и др. 

Т.нар. Discover tab ще създава много възможности Facebook да поставя подходящи реклами - на продукти, на приложения за инсталиране и т.н. 

За да се помогне на потребителите да свикнат с промяната, новите настройки ще се внедряват в продължение на няколко седмици.

Освен за водещите ъпдейти в оформлението на съдържанието на Messenger, Facebook обяви и няколко нови неща, които ще въведе в близкото бъдеще. Например т.нар. Dark Mode - интерфейс с различен външен вид, който ще намалява ослепяващия блясък от телефона. На хората ще бъде предложено да го използват докато са в приложението късно през нощта, за да не се тревожат за вредния ефект на излъчването на екрана върху очите и съня им. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ