Маркетинг

Реклама

|

ПР и събития

|

Случаят с швейцарския хотел и Instagram

Случаят с швейцарския хотел и Instagram

При толкова много и различни дигитални платформи един петзвезден швейцарски хотел установи, че се е възползвал идеално от една от тях - Instagram, и то до степен, че вече не плаща за друга реклама.

Става дума за Villa Honegg в Швейцария, който предоставя красиво луксозно изживяване, толкова хубаво, че клиентите му с удоволствие са снимали мястото и много пъти са споделяли снимки с него, разказва Business Insider.

Хотелът се намира в швейцарската провинция и става известен от Instagram дотолкова, че вече не се нуждае от вложения в друга реклама от 2011 г. насам, разказват негови представители.

Мястото става първоначално популярно в социалните мрежи след като бразилски блогър публикува видео в YouTube с нощни гледки от басейна на хотела. Видеото става "вирусно" споделяно. 

"Когато това видео "оживя" онлайн, започнахме да получаваме имейли от целия свят", посочват представители на хотела. По думите им спа комплексът е бил винаги популярен, но видеото е довело до наплив от резервации - на гости от Австралия, от САЩ и Южна Корея. 

Някои посетители пристигали само за по една нощ, защото искали да се снимат с басейна.

Villa Honegg е 5-звезден хотел с 23 стаи в курортното селище Енетбюрген. Намира се високо в планината Бюргенсток. Посетителите през зимата са посрещани от уюта и топлината на запалена камина във фоайето. Цената на нощувката започва от 500 щатски долара за стая в отделна сграда, свързана с основната на хотела чрез подземен гараж. В основната сграда на хотела се предлагат стаи за настаняване, издържани в класически стил, но цената там е по-висока - над 600 долара за нощувка със закуска. В тези стаи има големи спални, тоалетни приндалежности на Hermès, балкони. 

Апартаментите вървят по 905 долара за нощувка и се предлагат с тераси, които гледат към планините или близкото езеро. Президентският апартамент пък струва 2460 долара за нощ. Има и още по-скъпа възможност в хотела - да се запази цял етаж, което би струвало 12 000 долара. 

Станалият известен от Instagram инфинити басейн гледа към езерото Люцерн. 

Случаят с хотела в Швейцария, който спира да плаща за реклама заради голяма популярност в социалните мрежи, водеща му клиенти, е позитивен от маркетингова гледна точка.

Instagram страницата на хотела може да видите тук. 

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ