Една трета от декларациите за пътуване в София с фалшиви данни

Една трета от декларациите за пътуване в София с фалшиви данни

Една трета от декларациите за пътуване в София с фалшиви данни

ГИТ установи хора без трудови договори и фалшиви данни за работодатели при проверки на контролно-пропускателните пунктове на София и София-област, извършени в събота, 25 април. Една трета от проверените декларации за пътуване в София са попълнени с фалшиви данни

Данните, декларирани от хора, посочили "отиване на работа" като причина за влизане в столицата, са проверявали още в деня на декларирането им от екипи на Инспекцията по труда. Събрани са данни от декларациите на 350 души. От тях за 100 души, които са декларирали, че пътуват "за работа", е установена липса на действащ трудов договор. За 45 проверката е извършена на самия пропускателен пункт и те не са допуснати да продължат пътуването.

В рамките на деня са проверени общо 27 обекта на контрол, като преминаващите хора през пунктовете, както с трудови и така и без трудови договори, са декларирали, че полагат труд. Да работят са установени девет души без действащи договори. Повечето от хората, декларирали пътуване за работа, не са установени на обектите.

Имало е и декларации, в които са отбелязани неработещи или несъществуващи обекти. За 21 души работодателите са заявили, че нямат и никога не са имали връзка с тях. Проверките на КПП-тата на областните градове продължават. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ