София

Начало на данъчната кампания в София

Начало на данъчната кампания в София

Започна данъчната кампания в София. Жителите на града могат да плащат данъците си и онлайн, в данъчните служби, през страниците на Столичната община и през страницата на НАП, чрез интернет банкиране и на касита на Easy Pay.

Данъците могат да се внасят накуп или на вноски. Ако платят данъците си в пълен размер до края на април, жителите на града могат да ползват 5% отстъпка от данъка върху моторните превозни средства и данък сгради. 

Ако задълженията се погасяват на вноски, за МПС и данък сгради вноските са две – до края на юни и до края на октомври, за такса смет първата вноска е до края на април, втората - до края на юни, третата – до края на септември и четвъртата – до края на ноември. 

"Отчетено е, че сме в сложна икономическа обстановка и не е желателно да натоварваме излишно хората и бизнеса с допълнителна данъчна тежест", каза за БНР зам.-кметът на София Дончо Барбалов. 

Без такси и комисионни по електронен път могат да се платят данъците през страницата на Столичната община. Това могат да направят всички, които имат издадени кредитни или дебитни карти от български банки. Необходим е ПИН код, който се издава от данъчните служби в районите на града, с ПИК, издаден от НАП или с електронен подпис на лицето, което ще плаща. Друг вариант е през финансови институции - банки и платежни агенти. В данъчните отдели задълженията към общината може да се заплащат в брой, уточни зам.-кметът на София.

През първото денонощие, в което беше открита данъчната кампания в София, столичани са платили общо 282 221 лв. местни данъци и такси, съобщават от дирекция "Общински приходи" към Столична община.
 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ