FIFA е инвестирала 2,79 милиарда долара за развитие на футбола от 2016 до 2022 година

FIFA е инвестирала 2,79 милиарда долара за развитие на футбола от 2016 до 2022 година

FIFA е инвестирала 2,79 милиарда долара за развитие на футбола от 2016 до 2022 година

FIFA е предоставила 2,79 милиарда долара на своите членуващи асоциации и конфедерации за инвестиции в развитието на футбола през първите два цикъла от своята "Програма за бъдещо развитие". Това се посочва в доклад на организацията, предава Ройтерс.

Две повторения на програмата - тригодишен и четиригодишен цикъл - бяха завършени от стартирането й през май 2016 г., като FIFA отдели пари за разнообразен набор от местни проекти.

„Тъй като третият цикъл на Програмата за бъдещо развитие на FIFA е в ход, имаме идеалната възможност да обмислим постиженията на програмата от стартирането ѝ през 2016 г. От самото начало ние обещахме, че приходите, генерирани от футбола, ще бъдат използвани в полза на нашия спорт по целия свят; за момичета и момчета, за жени и мъже, и ние удържахме на думата си“, каза президентът на FIFA Джани Инфантино.

В периода, който включва и 2022 година, около 80% от средствата - 2,24 милиарда долара, са отишли за 211-те асоциации-членки на FIFA, а останалите са в конфедерациите и регионалните асоциации, се казва в доклада.

Асоциациите изразходваха средствата за изграждане на нова или поддържане на съществуваща инфраструктура, развитие на вътрешни състезания и покриване на текущи разходи, свързани с администрацията и управлението.

FIFA добави, че над 1600 проекта с "дългосрочно въздействие върху футбола" са били одобрени между 2016 и 2022 г., като почти една трета е свързана с футболната инфраструктура, включително технически центрове и стадиони.

Световната футболна федерация заяви, че асоциациите ще получат по до 8 милиона долара, за да подкрепят развитието на дейностите по време на третия цикъл от програмата, която започва през януари и ще продължи нови четири години.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ