Откриват Олимпийските игри в Париж с грандиозна 4-часова церемония

Откриват  Олимпийските игри в Париж  с  грандиозна 4-часова церемония

Откриват Олимпийските игри в Париж с грандиозна 4-часова церемония

При залез и лунна светлина, блещукаща по реката, грандиозната церемония по откриването на олимпийските игри в Париж на 26 юли  ще продължи близо четири часа, съобщи Асошиейтед прес

Общо 205 делегации ще дефилират на над 80 лодки по Сена. Церемонията ще се движи бавно от изток на запад, мост след мост, извивайки се на шест километра от Пон д'Аустерлиц до Пон д'Йена.

Събитието ще завърши в 23:15ч. местно време с артистични изпълнения, предхождащи дефилето на спортистите.

Спортистите ще преминат покрай около 320 000 зрители, оградени зад охранителни кордони на горните и долните нива на насипите. Други ще гледат на гигантски екрани, излъчващи кадри от церемонията.

"За една вечер Сена ще бъде превърната в огромна сцена на открито“, каза директорът на церемониите на Игрите в Париж Мари-Катрин Етори по време на брифинг за медиите.

След като 10 500 спортисти слязат от лодките си, последната част от церемонията ще се проведе на площад Трокадеро с изглед към Айфеловата кула.

На фона на очакването за нещо толкова уникално, има напрежение около безопасността на церемонията на 26 юли, с която ще бъде даден старт на Игрите.

В края на миналия месец Франция повиши готовността си за сигурност до най-високо ниво след смъртоносна атака в руска концертна зала и поемането на отговорност от Ислямска държава .

Френският президент Еманюел Макрон внесе предпазлива нотка тази седмица, когато каза, че безпрецедентното събитие на открито, което се очаква да събере 100 световни лидери на Сена, може да бъде изместено на по-конвенционална церемония по откриването на "Стад дьо Франс", националния стадион , ако заплахата за сигурността бъде твърде висока, припомня АП, цитирана от БНР.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ