Отново на терен (обзор)

Отново на терен (обзор)

Отново на терен (обзор)

Възстановяването на футболните първенства е една от дълго чаканите граници, които трябва да бъдат преминати в плахото завръщане към живота преди COVID-19. Решенията за подобна крачка се оказаха сложни и по-скоро общите нагласи са за отлагане за неопределено време. Но, днес вече са на терен първите смелчаци, които обявиха ясни планове играта да се поднови.   

Турция дава знак за финала на Шампионска лига

Турската футболна лига възобновява сезона след 12 юни с хоризонт той да приключи на 26 юли. А през август, страната планира дори да бъде домакин на финала на Шампионската лига през август, стана ясно от изявление на президента на футболната федерация на страната Нихат Йоздемир. Финалната среща от турнира, която трябваше да се играе през май в Истанбул беше отложена от УЕФА за неопределено време.
Графикът на националната лига ще включва седем мача за уикенд и 1 двубой през седмицата. Отборите ще играят срещите на собствените си стадиони, каза Йоздемир и добави, че не се обмисля провеждане на мачове само в един град.
"Ще завърши сезона в края на юли. Ще дадем купите на терена и след това ще приключим сезона с домакинството на финала на Шампионската лига през август", каза Йоздемир в специална видео пресконференция.

Бундеслигата има "зелена светлина"

Мачовете в Бундеслигата и във втората дивизия на германския футбол ще се подновят във втората половина на май и ще се играят без публика, съобщи  ДПА. Германското правителство даде днес "зелена светлина" за рестартиране на срещите в първите две дивизии след паузата заради пандемията от коронавирус. Точната дата на подновяване на сезона ще бъде обявена от Германската футболна лига, която по-рано предостави подробно ръководство за клубове и други заинтересовани страни с описание как мачовете от последните девет кръга от сезона могат да се проведат в максимално безопасна среда. То предвижда правилата за дистанция  да се спазват извън терена, а също често тестване на всички играчи. Футболното първенство на Германия беше прекратено на 16 март заради пандемията от коронавирус, а новината за подновяването му идва след днешния видеоконферентен разговори на германския канцлер Ангела Меркел с лидерите на 16-е германски провинции, пише БТА.

Сърбия ще довърши първенството в променен формат 

Сърбия подновява футболното първенство в първите две дивизии на 30 май, без зрители и в променен формат. По-ниските лиги няма да продължат сезона, само най-добрите две нива, състоящи се от по 16 клуба, ще играят още четири кръга, за да завършат редовния сезон. Плейофите за определяне на шампиона и за изпадане, изискващи допълнителни седем кръга, са отменени, обяви футболната асоциация на страната.
Купата на Сърбия ще се възобнови по график, като четвъртфиналите ще бъдат на 3 юни, полуфиналите на 10 юни и финалната среща е на 24 юни", уточниха от сръбската централа.

Хърватия с първи срещи в края на май

Хърватия също подновява прекратения към момента футболен сезон на 30 май. Полуфиналните срещи за Купата на Хърватия ще се проведат на 30 и 31 май, а първите мачове от шампионата са насрочени за 6 юни, обявиха от футболната федерация на страната. Всички срещи ще се играят без публика.
 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ